Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος σε ημερίδα για τη νεανική παραβατικότητα στο Αίγιο

0
73

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος συμμετείχε τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024, σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας με τίτλο «Δεν σιωπώ, αλλά μιλώ».

Η ημερίδα διεξήχθη στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου με τη συμμετοχή του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) και κεντρικό ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Εμμανουήλ Σφακιανάκη, ο οποίος ανέπτυξε θέματα σχετικά με τη βία και την παραβατικότητα, το bullying, την παιδική πορνογραφία και τις τηλεφωνικές απάτες. 

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δήμο Αιγιαλείας μετά την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου Δημητρίου Καλογερόπουλου και την ανάληψη καθηκόντων από το νέο Δήμαρχο  Παναγιώτη Ανδριόπουλο.

Στο χαιρετισμό του ο  κ. Μπονάνος, εξήρε το έργο και την προσφορά του εκλιπόντος Δημάρχου που για πολλά χρόνια υπηρέτησε ανιδιοτελώς και με αφοσίωση την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την Αιγιάλεια, ενώ παράλληλα επεσήμανε τις αρετές του νέου Δημάρχου, στον οποίο ευχήθηκε Καλή Επιτυχία στα νέα καθήκοντα που καλείται να υπηρετήσει. 

Όσο αφορά το θέμα της ημερίδας τόνισε: “Δυστυχώς οι περιπτώσεις νεανικής παραβατικότητας με χρήση βίας εξαπλώνονται ραγδαία. Βανδαλισμοί, οπαδική βία, σχολικός εκφοβισμός, διαδικτυακά αδικήματα  και όχι μόνο, έχουν γίνει η νόρμα και πλέον έπαψαν να μας εκπλήσσουν. Είναι απαραίτητη λοιπόν, πολύ περισσότερο από την καταστολή, η υιοθέτηση προληπτικών παρεμβάσεων οι οποίες πρέπει να στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση κι ενσωμάτωση των νέων μέσω της οικογένειας, της κοινότητας, του σχολείου, της επαγγελματικής κατάρτισης κι αποκατάστασης στην αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στεκόμαστε  αρωγοί σε κάθε δράση  που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με ένα χαρακτήρα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης κυρίως των νέων συμπολιτών μας».