Εμπορικό Δίκτυο Καλαβρύτων «Αζανές» – Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καλαβρύτων με μαθητές κατέληξε σε χαντάκι.

0
127

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμπορικό Δίκτυο Καλαβρύτων «Αζανές»
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καλαβρύτων με μαθητές κατέληξε σε χαντάκι, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής μας.
Το συμβάν αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών κυκλοφορίας που σχετίζονται με τα υπεραστικά λεωφορεία. Παράλληλα, θέλουμε να επισημάνουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη θέση του σταθμού των υπεραστικών ΚΤΕΛ Καλαβρύτων, ο οποίος βρίσκεται εντός της πόλης, σε ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι διπλα στο δημοτικό σχολείο και σε παιδικη χαρά ενω υπαρχει καταλληλα διαμορφωμένος χώρος.
Η τοποθεσία αυτή όχι μόνο δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά αυξάνει και τον κίνδυνο για ατυχήματα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των κατοίκων της περιοχής. Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο Καλαβρύτων να εξετάσουν άμεσα λύσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συγκοινωνιών στα Καλάβρυτα, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών, την αλλαγή της τοποθεσίας του σταθμού και την ενίσχυση των μέτρων οδικής ασφάλειας.
Με σεβασμό στους συμπολίτες μας και την τοπική κοινωνία, παραμένουμε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για διάλογο και συνεργασία προς όφελος όλων.
Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ Εμπορικό Δίκτυο Καλαβρύτων “Αζανές”