Δικαιώθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας: Επαναχαρακτηρισμός τους ως Δυσπρόσιτα και αύξηση μοριοδότησης.

0
702

Δικαιώθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας.

Επαναχαρακτηρισμός τους ως Δυσπρόσιτα και αύξηση μοριοδότησης ΜΣΔ και άνοδο στην κατηγορία Ι. Ικανοποιήθηκε το αίτημα των εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων αλλά και των κατοίκων της ΔΕ Κλειτορίας προς το Υπουργείο Παιδείας για τον επαναχαρακτηρισμο του Γυμνασίου και Λυκείου ως Δυσπρόσιτα με παράλληλη άνοδο τους στην κατηγορία Ι με μοριοδότηση από 9 σε 10 μόρια ΜΣΔ.

Το αίτημα αυτό υποστηρίχθηκε από τους ίδιους τους μαθητές στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Νοεμβρίου 2023, οι οποίοι με τη βοήθεια των καθηγητών τους ετοίμασαν τη μελέτη που έπρεπε να υποβληθεί στις υπηρεσίες.

Το δίκαιο αίτημα υποστηρίχθηκε από την τοπική ΕΛΜΕ αλλά και την ΟΛΜΕ, την ΔΔΕ Αχαΐας καθώς και από την ίδια την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέτα Μακρή.

Στην Υφυπουργό τέθηκε το θέμα από τον Βουλευτή Αχαΐας Κο Ιάσονα Φωτήλα και τους Κα Παπουτσή Βάσω και Κο Τσάμη Νικόλαο το Φεβρουάριο του 2023, η οποία αντιλήφθηκε το πρόβλημα και φρόντισε για την δικαίωση των σχολείων. Στο πλευρό της Κλειτορίας τάχθηκε και αγκάλιασε το θέμα η κα Στριάγκα Φένια, Διευθύντρια του γραφείου της κας Μακρή και το έτρεξε μέχρι την επιτυχία του.

Το αίτημα το σχολείων πήρε την θετική εισήγηση του ΚΥΣΔΕ δηλ. του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την 9 Οκτωβρίου 2024, υπεγράφη από τον Υπουργό στις 11 Οκτωβρίου και αναμένουμε τη δημοσίευση του σε ΦΕΚ.

Η αύξηση της μοριοδότησης και ο επαναχαρακτηρισμός τους ως Δυσπρόσιτα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την στελέχωση των σχολείων καθώς και κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά μακριά από τις οικογένειες τους αφου συνήθως τους προσδίδει περισσότερα μόρια για το διορισμό ή τις μεταθέσεις τους.