Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, είχε η τ. Υφυπουργός Μεταφορών, Βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

     Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αχαΐας λόγω της κλιματικής κρίσης, η οποία έχει αντίκτυπο στην παραγωγή και στη βιωσιμότητα των καλλιεργειών. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο κόστος παραγωγής και στις συνεχείς ενέργειες της Κυβέρνησης για τη μείωσή του, όπως μεταξύ άλλων, με τη μονιμοποίηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις αποζημιώσεις των παραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία του 2023. 

     Ακόμη, συζητήθηκαν τα οφέλη, αφενός από τη θεσμοθέτηση του ευέλικτου συστήματος διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων αγροτών και συνεταιρισμών, ώστε με βάση τις δυνατότητές τους να μειώνονται οι τόκοι και να καταργείται μέρος του οφειλόμενου κεφαλαίου και αφετέρου από το πρόγραμμα των 600 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της θερμοκηπιακής καλλιέργειας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Αλεξοπούλου δήλωσε:

     «Οι αγρότες αποτελούν την καρδιά της παραγωγικής οικονομίας και θεμέλιο της αγροτικής κληρονομιάς. Χρειάζονται συνεχή και έμπρακτη στήριξη για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη σπουδαία δουλειά τους, που δεν αφορά μόνο την τοπική οικονομία αλλά και τη διατροφική επάρκεια του τόπου. Η εξασφάλιση ουσιαστικών λύσεων που βελτιώνουν τις συνθήκες παραγωγής και τους διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».