Ο Βουλευτής Αχαΐας, Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσε    αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη με θέμα «Ιδιωτικοποιείται σταδιακά και ο προγραμματισμός επισκέψεων στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην 6η Υ.ΠΕ.».

Σε αυτήν υπογραμμίζεται η σταδιακή ιδιωτικοποίηση και της διαδικασίας προγραμματισμού επισκέψεων στις δομές της ΠΦΥ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γεγονός που προσθέτει νέα οικονομικά βάρη στους ασθενείς και εν γένει λήπτες υπηρεσιών υγείας

Είναι ηλίου φαεινότερου ότι για μια ακόμη φορά η κυβερνητική αυτή απόφαση θα πλήξει ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους συνταξιούχους, τους ηλικιωμένους, τους ανέργους,  τα ΑμΕΑ, τους Ρομά κ.α., καθώς και γενικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι, δυστυχώς, συνεχίζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη η στρατηγική απαθλίωση και απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εις βάρος της κοινωνίας και υπέρ των ελίτ και των οικονομικά ισχυρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αξιωματικά αντίθετα με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας και δεσμεύεται ότι την επόμενη ημέρα θα άρει κάθε μέτρο που κατατείνει άμεσα ή έμμεσα στην εμπορευματοποίησή του.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας 

Θέμα: «Ιδιωτικοποιείται σταδιακά και ο προγραμματισμός επισκέψεων στις δομές  της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην 6η Υ.ΠΕ.» 

Ο Βουλευτής Αχαΐας, Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής  Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων καταθέτει την υπ’αριθμ.  Πρωτ. 122/30-9-2024 ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια  Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου & Υπαλλήλων της 6ης Υ.Πε με θέμα  «Ντρέπεται και η ντροπή με αυτά που συμβαίνουν…» 

Σύμφωνα με την επιστολή «Η πρόσφατη ανάθεση των ραντεβού Κέντρου Υγείας της 6ης  Υ.ΠΕ. σε ιδιωτική εταιρία με χρέωση 1,31€/λεπτό εμφανίσθηκε και κοινοποιήθηκε σε πρώτη  φάση στο προσωπικό του ως καινοτομία. Την πρώτη ενημέρωση διαδέχθηκε γρήγορα μια  ντροπιαστική -κατά την άποψη μας- για δημόσια δομή υγείας αφίσα, η οποία τοιχοκολλήθηκε  παντού εντός του κτιρίου αλλά δεν κρατάει καν τα προσχήματα. Θεωρώντας, προφανώς, τα  τηλέφωνα του Κέντρου Υγείας γνωστά στο κοινό, αναφέρει μόνο τον πενταψήφιο αριθμό της  εταιρίας. Ούτε διαφημιστικό έντυπο να ήταν¨. 

Ο Σύλλογος στηλιτεύει αυτές τις πρακτικές της νεοδεξιάς κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου  Υγείας υπογραμμίζοντας «Μια μέρα αργότερα με μια εντελώς ανεξήγητη ενέργεια, παρότι οι  τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης του Κέντρου Υγείας είναι δύο και οι επιφορτισμένοι με  αυτές υπάλληλοι επίσης δύο, η διεύθυνση μετακινεί τον ένα από τους δύο -βασικό και  μοναδικό αναντικατάστατο τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη θέση- σε απογευματινό ωράριο,  ενώ απόγευμα δεν λειτουργούν διοικητικές υπηρεσίες, προκειμένου μάλλον να καλύψει την  τεράστια ανάγκη των… τριών έως πέντε τηλεφωνικών κλήσεων ενός τυχαίου απογεύματος». 

Ανερυθρίαστα και δίχως την παραμικρή αναθεώρηση των στυγνών και ανάλγητων  νεοφιλελεύθερων πολιτικών της, εν προκειμένω στην Υγεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη  συνεχίζει να δημιουργεί νέα κόστη εις βάρος των πολιτών, εμπεδώνοντας στην ελληνικών  κοινωνία την κουλτούρα των άμεσων πληρωμών, άνευ των οποίων ουδέν κινείται. 

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση. 

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2024 

Ο καταθέτων Βουλευτής 

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας