«Τρέχει» µετά από την προσωρινή διακοπή του, το έργο µε κυκλοφοριακά, πεζοδροµήσεις, νέο οδοφωτισµό και υπογειοποίηση δικτύων στα Καλάβρυτα.

Μετά από µια περίοδο αβεβαιότητας λόγω και της παρατεταµένης «στάσης πληρωµών» στο ΕΣΠΑ (Προγραµµατική Περίοδος 2021- 2027) αλλά και το νέο Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων (ΕΠΑ 2021-2025), από τις αρχές της εβδοµάδας ξεκίνησε και πάλι το έργο των αστικών αναπλάσεων µέσα στην πόλη των Καλαβρύτων, που βρίσκεται επί της ουσίας στην τελική του φάση. Υπενθυµίζεται ότι πρόκειται για το εξελισσόµενο, από το 2021 τυπικά, έργο για τις «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Καλαβρύτων» που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τµήµα Εθν. Αντιστάσεως, από Λοχ. Καποτά έως Αθ. ∆αφαλιά (άνοδος).

Για το διάστηµα αυτό έχει αντιδροµηθεί η Λοχ. Καποτά, µε κίνηση των οχηµάτων από την Αντιστάσεως προς Π.Π. Γερµανού και την έξοδο της πόλης, προκαλώντας ήδη αρκετά κυκλοφοριακά προβλήµατα. Την προηγούµενη περίοδο ολοκληρώθηκε τµήµα της ανάπλασης από την Π.Π. Γερµανού, µεταξύ Αγαθονίκου και Παν. Πόλκα ενώ ξεκίνησε και η κοινή επιστασία του ∆ήµου Καλαβρύτων µε τον ∆Ε∆∆ΗΕ για την εργολαβία υπογειοποίησης του ρεύµατος, στα πλαίσια των αναπλάσεων.

Οι αναπλάσεις στην πόλη είχαν ως αφετηρία την περίοδο 2002-2023 στην πλατεία Χελµού και επεκτάθηκαν και στην πλατεία Κύπρου η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη µέσα στο καλοκαίρι του 2024 όπου προβλέπεται και το υπό ανάπτυξη νέο εµπορικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Εκτός από τη µονοδρόµηση της Π.Π. Γερµανού που θα είναι η νέα είσοδος στην πόλη, η ανάπλαση αυτή περιλαµβάνει µονοδρόµηση της οδού Νταφαλιά µέχρι την Εθν. Αντιστάσεως και µετατροπή της Λοχ. Καποτά ως οδό ήπιας κυκλοφορίας µε ανάπλαση πεζοδροµίων και µε οριοθέτηση χώρων στάθµευσης. Παράλληλα αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη και η νέα κυκλοφοριακή µελέτη των Καλαβρύτων µε την µονοδρόµηση των οδών:

Αγ. Αλεξίου, στο τµήµα της από Στριφτόµπολα προς και µέχρι 13ης ∆εκεµβρίου,

13ης ∆εκεµβρίου, στο τµήµα της από Αγίου Αλεξίου προς και µέχρι Κηπουργού,

Κηπουργού από 13ης ∆εκεµβρίου προς και µέχρι Στριφτόµπολα και

Κηπουργού, στο τµήµα από Στριφτόµπολα προς και µέχρι την οδό Σουλιώτη. Επαγγελµατίες και επιχειρήσεις αναµένουν την ολοκλήρωση των αναπλάσεων πριν την έλευση της νέας χειµερινής περιόδου καθώς υπάρχει άγχος και για τα νέα κυκλοφοριακά µέτρα…

Πηγή: dete.gr