Με την δέουσα λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για την 203η Επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς, με την καθιερωμένη μαθητική, πολιτιστική και στρατιωτική παρέλαση, που είναι η μεγαλύτερη που γίνεται στην Αρκαδική πρωτεύουσα κάθε χρόνο.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ενώ όπως κάθε χρόνο την παρέλαση άνοιξε άγημα Καλαβρυτινών με το Λάβαρο (αντίγραφο) της Αγίας Λαύρας που ορκίστηκαν οι αγωνιστές και κήρυξαν την έναρξη της επανάστασης.

Την παρέλαση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Όπως κάθε χρόνο, η μεγάλη επετειακή παρέλαση με την συμμετοχή μαθητριών και μαθητών από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης, Φιλαρμονικές Τρίπολης, Μεσσήνης, Ευτέρπης Αιγίου, αλλά και η στρατιωτική μπάντα της Μεραρχίας, αντιπροσωπείας από Ιστορικές Πόλεις της Πελοποννήσου, χορευτικοί σύλλογοι, Πρόσκοποι, Οδηγοί, αλλά και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την παρέλαση:

Πηγή: toprotoselido.gr

φωτό από – arcadiaportal.gr