diaNEOsis podcasts: To Αποτύπωμα των Ελλήνων Προσφύγων από την Ανατολία

0
20
Στο 3ο επεισόδιο της νέας σειράς podcast “Debrief” μας μιλάει ο Ηλίας Παπαϊωάννου, καθηγητής στο London Business School.

&

Έκθεση ΝΕΟΝ: space of togetherness

H διαΝΕΟσις συμμετέχει στο δημόσιο πρόγραμμα της έκθεσης, με τη διοργάνωση δύο ανοιχτών για το κοινό συζητήσεων.

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcast “Debrief”, ο Ηλίας Παπαϊωάννου, καθηγητής οικονομικών στο London Business School, παρουσίασε μια σειρά από ενδιαφέροντα ευρήματα ενός ερευνητικού έργου που αναλύει το αποτύπωμα των Ελλήνων προσφύγων από την Ανατολία τη δεκαετία του 1920.

Η ένταξη εκείνων των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα του ελληνικού κράτους. Επιπλέον, σε έναν κόσμο ο οποίος χαρακτηρίζεται ακόμη από τις μετακινήσεις πληθυσμών, η ιστορία της παραμένει επίκαιρη.

Αλλά πώς ακριβώς συνέβη; Πώς εξελίχθηκαν μέσα στα χρόνια το επίπεδο εκπαίδευσης των προσφύγων, οι πολιτικές προτιμήσεις τους ή τα επαγγέλματα που έκαναν; Πώς το τραύμα τους επιβίωσε μέσα στον χρόνο και πώς επιβιώνει ακόμα; Τι μπορούμε να μάθουμε σήμερα;

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτησηεδώ.

Σειρά podcast Debrief
Όλα τα diaNEOsis Podcasts
Επίσης, μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, στα Apple Podcasts (ή όπου αλλού ακούτε podcasts).
Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά | Φωτογραφία © Ναταλία Τσουκαλά | Ευγενική παραχώρηση ΝΕΟΝ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ διοργανώνει την έκθεση space of togetherness στον χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2024.

διαΝΕΟσις συμμετέχει στο δημόσιο πρόγραμμα της έκθεσης, με τη διοργάνωση δύο ανοιχτών για το κοινό συζητήσεων που θα αφορούν όψεις της συμπερίληψης, της κοινωνικής ένταξης και της συνύπαρξης.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα και τους ομιλητές των εκδηλώσεων.

Περισσότερα για την έκθεση
Κυκλοφόρησε το όγδοο κατά σειρά τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις στο οποίο μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένη τη δραστηριότητα του οργανισμού το 2023 με συνοπτικό και εύληπτο τρόπο.

Το 2023 η διαΝΕΟσις δημοσίευσε 17 άρθρα, ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, 27 νέα βίντεο και 15 επεισόδια podcasts στο πλαίσιο της δεύτερης σεζόν της σειράς “Με Απλά Λόγια”. Επίσης, δημοσίευσε συνολικά 11 καλά τεκμηριωμένες

μελέτες και κείμενα πολιτικής, που χαρτογραφούν και πλαισιώνουν μια σειρά από μικρότερα ή μεγαλύτερα ζητήματα, παρέχοντας παράλληλα κατευθύνσεις για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Μέσα από τη δράση της, η διαΝΕΟσις επιχείρησε να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και να προβληματίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της σημερινής αβεβαιότητας.

Μπορείτε να βρείτε το νέο τεύχος “Έρευνες 2023” στο e-shop της διαΝΕΟσις.