Στην «Π» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς.

Συνεχίζεται και το καλοκαίρι η πτωτική τάση στα τουριστικά καταλύματα των Καλαβρύτων, καθώς ο φετινός Αύγουστος αναμένεται να κλείσει με μείωση επισκεψιμότητας.

Αν και από αύριο μπαίνουμε στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, όμως όλα δείχνουν ότι ο φετινός Αύγουστος θα είναι χειρότερος σε σχέση με το 2023, δίνοντας συνέχεια στα χαμηλά ποσοστά πληρότητας στην περιοχή τους προηγούμενους μήνες.

Παρότι παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι μήνας υψηλής επισκεψιμότητας για την ιστορική πόλη, που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αποτελεί επιλογή όσων θέλουν να αποφύγουν τον καύσωνα στον αστικό ιστό, η κίνηση στα ξενοδοχεία είναι χαμηλή.

Καλάβρυτα

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς

 

 

 

 

 

 

Για το θέμα μίλησε στην «Π» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς, ο οποίος τόνισε: «Υπήρξε αυξημένη πληρότητα το διάστημα από τις 10 ως τις 18 Αυγούστου, λόγω και της εορτής της Παναγίας, όπου καταγράψαμε υψηλές πληρότητες περίπου 70%.

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου δεν υπήρξε κίνηση, με τις πληρότητες να αγγίζουν με το ζόρι το 30-40% και το ίδιο ισχύει σε επίπεδο προ κρατήσεων για το τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Ετσι, όλα δείχνουν ότι ο φετινός Αύγουστος θα κλείσει περίπου 30% μείον σε σχέση με το 2023 και όλα δείχνουν ότι πάμε σε έναν αβέβαιο Σεπτέμβριο».

Πηγή: pelop.gr