Live update: 112 για εκκένωση σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Ραπεντώσα – Νύχτα αγωνίας στη βορειοανατολική Αττική

0
184

Στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου συγκεντρώνουν πυρόπληκτα ζώα

Δήμαρχος Μαραθώνα για τη φωτιά: Είναι μια βιβλική καταστροφή

Για την μεγάλη φωτιά που έχει φτάσει πάνω από το Μαραθώνα μίλησε ο Στέργιος Τσίρκας, Δήμαρχος Μαραθώνα στο ΕΡΤNews.

«Είναι μια βιβλική καταστροφή, έχουμε ένα τεράστιο μέτωπο. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει καθόλου. Στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές που κάνουν υπεράνθρωπο αγώνας αλλά είναι κάτι πέραν των δυνατοτήτων μας. Έχει εκκενωθεί ο Μαραθώνας. Η φωτιά έχει φτάσει πάνω από το Μαραθώνα», υπογραμμίζει.

Το σημαντικότερο όλων είναι να απομακρυνθούν οι κάτοικοι με ασφάλεια και «δυστυχώς είναι αυτό το πρόβλημά μας, δεν φεύγουν από τις περιουσίες τους και έτσι προσπαθούμε να φύγουν με όποιον δυνατό» τονίζει ο κ. Τσίρκος.

Υπάρχουν υλικές ζημιές σε καλλιέργειες και σε σπίτια, αν και ακόμα δεν υπάρχει ακριβής εικόνα του μεγέθους των ζημιών, ανέφερε ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

Προληπτική εκκένωση του θερέτρου αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Μαρίνα.

Πολύ δύσκολη νύχτα στη βορειοανατολική Αττική. Το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής είναι πλέον τεράστιο και κατευθύνεται προς Διόνυσο. Πριν λίγα λεπτά ζητήθηκε από τους κατοίκους του Διονύσου να εκκενώσουν προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω λεωφόρου Διονύσου.

Εκτροπές κυκλοφορίας στον Βαρνάβα

1) KAΠANΔPITIOY-BAPNABA ΠPOΣ BAPNABA
2) ΓPAMMATIKOY-KAΠANΔPITIOY ΠPOΣ BAPNABA
3) ΠAPAΛIA BAPNABA ΠPOΣ BAPNABA
4) MANTA-KAΠANΔPITOY ΠPOΣ BAPNABA
5) ΠPOΦHTHΣ HΛIAΣ ΠPOΣ BAPNABA
6) Λ.ΔIONYΣOY ΘEΣH ANATOΛH
7) Λ. ΔIONYΣOY KAI ΘHΣEΩΣ

ALERT3

112: Εκκενώστε Ραπεντώσα προς Δροσιά και Κηφισιά

Η εικόνα της φωτιάς από Ανοιξη

fwtia__8_
fwtia__9_

Η φωτιά όπως φαίνεται από Άγιο Στέφανο

Στις 05:30 τα ξημερώματα αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν πολύ δυνατοί το πρωί.

Ο πυρομετεωρολόγος Θ. Γιάνναρος για τις συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς στη Β. Αττική

112: Εκκενώστε Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη

Νέα πυρκαγιά στην Πιερία

Άνοιξαν οι χώροι του ΟΑΚΑ για τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώθηκαν

Ο κ. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική. Μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσουν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας για φωτιά στην Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες. Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Έχει ανοίξει το γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης, επί της οδού Λυκαβηττού 37, το οποίο και θα παραμείνει ανοιχτό όλη νύχτα για να δεχθεί αδέσποτα και δεσποζόμενα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στο Μαξίμου επίσης, εκτός του πρωθυπουργού, θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Ευθυμίου.

Β. Καβαλλάρη (Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής): «Είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη η φωτιά»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε απόψε στην Αθήνα και αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο γραφείο του.

112 για Μαραθώνα: Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Στο μέτωπο του Βαρνάβα έχουν κοπάσει ελαφρώς οι άνεμοι, αλλά η φωτιά εκτείνεται σε μήκος 4 χιλιομέτρων.

Βίντεο του protothema.gr αυτή την ώρα από Σταμάτα

Εκτροπές κυκλοφορίας σε Αλεποχώρι

1)EΠAPXIAKH OΔOΣ AΛEΠOXΩPIOY-ΣXINOY KAI ΔPOMOΣ MAZIOY ΠPOΣ TON OIKIΣMO NEO MAZI
2) ΔPOMOΣ XANIOY KAI ΔPOMOΣ MAZIOY ΣTO YΨOΣ 2 XIΛIOMETPA ΠPIN THN IEPA MONH AΓIOY MAKPYNOY ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ MAZI

Φωτογραφίες του William Faithful από Σταμάτα τώρα

fwtia__7_
fwtia__1_
fwtia__3_

Δύσκολες ώρες στη Σταμάτα: Πολλοί κάτοικοι βρίσκονται μαζεμένοι στην κεντρική πλατεία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εξασθενούν οι άνεμοι το βράδυ, αλλά θα ενισχυθούν ξανά τις πρώτες πρωινές ώρες

Εικόνα της φωτιάς από Καπανδρίτι (πηγή Facebook Πυρκαγιά Ενημέρωση)

varnava-arthrou-2

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στον Βαρνάβα

Δυνάμεις από Πελοπόννησο, Στερεά και Θεσσαλία μετακινούνται για να βοηθήσουν στο μέτωπο του Βαρνάβα.

To EKAB βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διαθέτοντας δυνάμεις σε όλες της όμορες των μετώπων της φωτιάς περιοχές, ώστε να επέμβουν σε όποιο περιστατικό χρήζει επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Ήδη το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα, εκτός από τις Υγειονομικές Δομές των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά, το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών εγκαυματιών και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα. Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως επιχειρησιακός σύνδεσμος του ΕΚΑΒ έτσι ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής ροή πληροφόρησης προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) αλλά και το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).

Τρία άτομα διακομίζονται τώρα από πλατεία Σταμάτας στο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα (σε ελαφρά κατάσταση)

Επειδή λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έχουν εγκλωβιστεί και πυροσβέστες και επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και τις επόμενες ώρες, επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά προκειμένου να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διασώσεις πολιτών, που εγκλωβίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να απομακρυνθούν.

Επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.

Η ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής

Στο Βαρνάβα Αττικής, παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση αφού η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες έχοντας προκαλέσει και ζημιές, παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο, εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη, 5 λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, και σε 10 λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία, δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά, με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης.

Η πυρκαγιά στις Αιγειρούσες Μεγάρων είναι σε ύφεση

Τα εναέρια μέσα μόλις σταμάτησαν να επιχειρούν στα μέτωπα

Νέο βίντεο με απεγκλωβισμό κατοίκων στον Βαρνάβα

Εικόνες από Βαρνάβα

aftokinito-arthrou

pirkagia-arthrou-02
varnavas1

Αναλυτικά οι δυνάμεις στα μέτωπα

Βαρνάβας: 380 πυροσβέστες με 110 οχήματα, 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα. Μέγαρα: Καλύτερη εικόνα, 68 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Ερέτρια: Καλύτερη εικόνα, 40 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο, εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου.

Σε 20 λεπτά σταματούν τα εναέρια μέσα

Ενημέρωση από Τροχαία για Αλεποχώρι

EKTPOΠEΣ KYKΛOΦOPIAΣ σε:
1)ΠAPAΛIAKH AΛEΠOXΩPIOY-ΣXINOY KAI ΔPOMOΣ MAZIOY ΠPOΣ OIKIΣMO NEO MAZI
2)ΠEPIΦEPEIAKH OΔOΣ MEΓAPΩN-AIΓEIPOYΣEΣ ΣTO PEYMA ΠPOΣ AIΓEIPOYΣEΣ AΠO THN ΘEΣH ΔIΣTPATA
3)EΠAPXIAKH OΔOΣ AΛEΠOXΩPIOY-ΣXINOY KAI EΠAPXIAKH OΔOΣ MEΓAPΩN-AΛEΠOXΩPIOY

Παραμένει βελτιωμένη η εικόνα σε Ερέτρια και Μέγαρα, ενισχύονται οι δυνάμεις στον Βαρνάβα

Δηλώσεις του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Γραμματικού

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και δεύτερη διυπουργική/ συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα.

Ενημέρωση για μέτωπο Βαρνάβα

Στο σημείο οι άνεμοι είναι πάνω από 7 μποφόρ και αλλάζουν συνεχώς φορά με αποτέλεσμα να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 26 εναέριων μέσων που επιχειρούν. Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι παρά πολύ ισχυροί και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

alert-02

Εκκένωση Ροδόπολης και Αμυγδαλέζας προς Κηφισιά – Νέο 112

Η πυροσβεστική δίνει τεράστια μάχη με επίγειες και εναέριες δυνάμεις στις χαράδρες όπου μαίνεται η φωτιά για να μην πάει προς τον οικισμό της Σταμάτας.

Βαρνάβας τώρα

Η φωτιά πέρασε ξυστά απο Λίμνη Μαραθώνα και κινείται τώρα προς τα ανατολικά της Σταμάτας μέσα από χαράδρες.

Χάος στον Βαρνάβα

Συγκλονιστικό βίντεο με απεγκλωβισμό κατοίκων από Βαρνάβα

Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε ένας άντρας και μία γυναίκα πήγαν για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Καπανδριτίου και ένας άντρας 67 χρόνων, με ΧΑΠ, προσήλθε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, διότι λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό του μηχάνημα. Επίσης στο Σισμανόγλειο προσήλθαν ένας άντρας 83 χρόνων διότι εισέπνευσε καπνό και μπήκε σε οξυγόνο και ένας ακόμη άνδρας 67 χρόνων με ΧΑΠ. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σημείο περισυλλογής ζώων στη Σταμάτα

Η Λέσχη Φιλίας του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) θα ανοίξει στις 8 μ.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334

Τρία μέτωπα στον Βαρνάβα

Χαοτική η κατάσταση στον Βαρνάβα – Τρία τα μέτωπα, ένα προς Καλέτζι, ένα που γυρνάει πίσω προς Βαρνάβα και το τρίτο προς Γραμματικό

Προληπτική εκκένωση Σταμάτας

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας προκειμένου να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιά προς την Εθνική Οδό λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Σύμφωνα με την ΠΥ, το 112 εστάλη γιατί η φωτιά κατευθύνεται ανεξέλεγκτη προς Σταμάτα.

112 στο Μικροχώρι Ωρωπού για απομάκρυνση προς Καπανδρίτι και Αφίδνες

alert

112 για κατοίκους Σταμάτας να απομακρυνθούν προς Εθνική Οδό

stamata-12

Η εικόνα της φωτιάς στον Βαρνάβα από Εύβοια

Κάηκαν 4 σπίτια στα Μέγαρα – Τι λέει ο δήμαρχος

Βίντεο από τη σελίδα του Facebook Εποχικοί Πυροσβέστες – Η πυρκαγιά έφτασε στη Λίμνη Μαραθώνα

Το 112 που ήχησε για Σταμάτα, Ροδόπολη, Άγιο Στέφανο και Διόνυσο Αττικής αφορά τη φωτιά στον Βαρνάβα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Βαρνάβα – Εκτροπές σε:

1)EΠAPXIAKH OΔOΣ KAΠANΔPITIOY-BAPNABA
2)EΠAPXIAKH OΔOΣ ΓPAMMATIKOY-BAPNABA
3)EΠAPXIAKH OΔOΣ ΠAPAΛIA BAPNABA-BAPNABAΣ
4)AΠO TON OIKIΣMO KAΛENTZI, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΓPAMMATIKO
5)Λ.ΛIMNH MAPAΘΩNOΣ KAI ANAΠAYΣEΩΣ
6)Λ.MAPAΘΩNOΣ AΠO THN OΔO MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY
7)Λ.ΓPAMMATIKOY,AΠO TO YΨOΣ TOY MAPAΘΩNA

Το σύννεφο πάνω από το λεκανοπέδιο Αττικής

athens-arthrou-

Η φωτιά στον Βαρνάβα απείλησε το συνεργείο του OPEN

Νέο 112

112-διονυσοσ

Ενημέρωση για τραυματίες: Εκτός του ενός ατόμου που έχει μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, άλλοι 3 ενήλικες πηγαίνουν στο κέντρο υγείας Καπανδριτίου για εισπνοή καπνού

Η Αμεση Δράση έχει κάνει περισσότερους από 40 απεγκλωβισμούς, ενώ αυτή τη στιγμή η ΟΠΚΕ απομακρύνει περίπου 25 άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε κονβόι οχημάτων.

Πυροσβέστες από τη Μολδαβία ενισχύουν την προσπάθεια πυρόσβεσης στον Βαρνάβα

Δηλώσεις του διευθυντή του Αστεροσκοπείου

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής

Σαράντα (40) αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν 7 πυρκαγιές, σε μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα όπως τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη πριν από λίγο ολοκληρώθηκε διυπουργική συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό τους, αναφορικά με τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2 και 32 λεπτά σήμερα το μεσημέρι στις Αιγειρούσες Μεγάρων, επισημαίνοντας ότι έχει περιοριστεί ενώ πρόσθεσε ότι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μισή ώρα μετά, και συγκεκριμένα στις 3 και 2 λεπτά το μεσημέρι, στο Βαρνάβα Αττικής, πλησίον διάσπαρτων κατοικιών και σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής τόνισε ότι κατά την έναρξή της οι ριπές των ανέμων έφταναν τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα σε ελάχιστα λεπτά να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Το ένα για την ενημέρωση και ακόμη 3 μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας – Καλέντζι και Πουρίθι.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 25 μέτρα» σημείωσε.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 67 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής. Για τη δική τους ασφάλεια και με δεδομένο ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται ταχύτατα, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» κατέληξε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Δυο υδροφόρες από τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα Αττικής.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας

Τα social media έχουν γεμίσει φωτογραφίες του αττικού ουρανού

Η εικόνα αυτή την ώρα από τη φωτιά των Μεγάρων

megara__6_

Εικόνα από Σύνταγμα (φωτογραφία AP)

athens-arthrou

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Εκτακτη ενημέρωση από Πυροσβεστική

Στα Μέγαρα η φωτιά έχει περιοριστεί. Στον Βαρνάβα, η φωτιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Βελτιωμένη η εικόνα στη φωτιά στην Ερέτρια

marousivarnavas
6289319

Ο αττικός ουρανός «πνιγμένος» στον καπνό

6289314

Έχει καεί όχημα της Πυροσβεστικής στον Βαρνάβα

Οι δύο πυροσβέστες είναι καλά στην υγεία τους

Στις 17:45 έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Νέα πυρκαγιά

Εναέρια μέσα στην μάχη κατάσβεσης της φωτιάς στην Ερέτρια

Ένα άτομο από Βαρνάβα μεταφέρεται Σισμανόγλειο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες

Νέο βίντεο από τη φωτιά στον Βαρνάβα

H πρόγνωση του καιρού στην Αττική για αύριο, Δευτέρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των Μεγάρων

Εκτροπές κυκλοφορίας πραγματοποιούνται σε:

1. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμος Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι
2. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου
3. Περιφερειακή οδό Μεγάρων-Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από τη θέση Δίστρατα
4. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου
5. Επαρχιακή οδός Αλεποχωρίου-Σχίνου και επαρχίακη οδός Μεγάρων-Αλεποχωρίου

Η φωτιά στον Βαρνάβα έχει επηρεάσει την ποιότητα του αέρα σε όλη την Αττική

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν σε Βαρνάβα και Μέγαρα

Στον Βαρνάβα επιχειρούν
236 πυροσβέστες
65 οχήματα
10 πεζοπόρα τμήματα
12 αεροσκάφη
7 ελικόππτερα

Στα Μέγαρα επιχειρούν
68 πυροσβέστες
18 οχήματα
2 πεζοπόρα τμήματα
5 αεροσκάφη
3 ελικόπτερα

Οι καπνοί από τον Βαρνάβα όπως έχουν καταγραφεί από το πυροφυλάκιο στο Βουτζά

megara

Καλύτερη η κατάσταση στα Μέγαρα όπως φαίνεται από το βίντεο του ρεπόρτερ του protothema.gr Φρίξου Δρακοντίδη

Βίντεο από τη φωτιά στην Ερέτρια που παραμένει σε εξέλιξη

Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού πολιτικής προστασίας, ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Βασιλική Καβαλλάρη

Βίντεο από την ρεπόρτερ του protothema.gr Λίνα Κεκέση που βρίσκεται στον Βαρνάβα

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στον Βαρνάβα, δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Κωνσταντίνος Ζώμπος

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων που μίλησε στο ΟΡΕΝ η φωτιά στην περιοχή Νέο Μάζι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Νέο βίντεο από τη φωτιά στον Βαρνάβα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι άνεμοι στον Βαρνάβα θα είναι ισχυροί και τις επόμενες ώρες

Δείτε πώς φαίνεται ο καπνός από τη φωτιά στον Βαρνάβα στην περιοχή του Αμαρουσίου

megara__1_

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Λαγκαδά

Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει τον Βαρνάβα – Δείτε φωτογραφίες

varnavca__1_
varnavca__2_

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς στη Βοιωτία στην περιοχή Μαυρομάτι

Νέο μήνυμα από το 112 στο Βαρνάβα για εκκένωση προς Μαραθώνα

«Ξέρω ότι η φωτιά καίει σπίτια» λέει κάτοικος του Βαρνάβα στην δημοσιογράφο του protothema.gr Λίνα Κεκέση

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα

Λόγω της φωτιάς υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε:

1) Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμο Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι

2) Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς την Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου.

3) Περιφερειακή Οδός Μεγάρων – Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από την θέση Δίστραρα

4)Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου.

Νέο μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Βαρνάβα

H εικόνα των καπνών από τη φωτιά στο Βαρνάβα όπως καταγράφεται από κάμερα στην Πεντέλη

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στο Βαρνάβα

varnavas-02-arthrou

varnavas-01-arthrou

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγάρων από τη φωτιά έχουν καεί σπίτια – Δείτε βίντεο

Βίντεο από τη φωτιά στον Βαρνάβα

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Ερέτρια όπου και εκεί εστάλη 112 για εκκένωση

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο Βαρνάβα

Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η φωτιά στον Βαρνάβα όπου έχει εκδοθεί 112 για εκκένωση προς Γραμματικό και Καπανδρίτι

Πρώτα εκδηλώθηκε η φωτιά στα Μέγαρα στη θέση Νέο Μάζι όπου εστάλη και μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Αιγειρούσες

Πηγή: protothema.gr