ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Με κατάνυξη και πλήθος πιστών, η γιορτή του Αγ. Παντελεήμονα

0
180

Με κατάνυξη, με αίσθηση ελευθερίας και ανοικτής καρδιάς προς το Θεό, πλήθος πιστών, κατοίκων της Κλειτορίας, της Άνω Κλειτορίας και των γύρω χωριών, ανηφόρισαν, σήμερα, Σάββατο 27 Ιουλίου, στο λόφο Κοτρώνι της Άνω Κλειτορίας και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία που τελέσθηκε στην εορτή και στη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα, στο ομώνυμο όμορφο και περικαλές εξωκλήσι, που στέκει σαν φάρος στην κορυφή του λόφου και που φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων και δεσπόζει στην κοιλάδα της Κλειτορίας και της Κατσάνας.

Το εξωκλήσι αυτό κατασκευάσθηκε, πριν από λίγα χρόνια, από τον Καρνεσιώτη (Άνω Κλειτορία) σεβάσμιο και πιστό ιερέα Γεώργιο Αλεξόπουλο, που ιερουργούσε για χρόνια, σε εκκλησίες στην Αθήνα και στον Πόρο, την πρεσβυτέρα του Δήμητρα και τα τέκνα του και με τη συνδρομή πολλών άλλων πιστών, στο λόφο Κοτρώνι της Άνω Κλειτορίας, σε ένδειξη της αγάπης του και του σεβασμού του προς το Θεό και για να αποτελέσει το λίκνο και το φάρο της Ορθοδοξίας, στην ευρύτερη περιοχή.

Στη θεία λειτουργία, με αγιασμό και αρτοκλασία που τελέσθηκε, στο καταπληκτικό εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, προεξήρχε, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως ο π. Χρήστος Τσάκαλος, συλλειτουργούντων του πρωτοπρεβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κλειτορίας, Νικολάου Παπαϊωάννου και του πρωτοπρεβυτέρου Δημητρίου Σταθακόπουλου, παρουσία του Αντιδημάρχου Κλειτορίας κ. Σωτηρίου Δουκλιά.