ΠΑΤΡΑ – Στήριξη οικότροφων φοιτητών

0
25
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Οικότροφων Εστιών Πάτρας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των φοιτητών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα, καθώς και για δωρεάν δωμάτια στην Εστία Πατρών. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και θυσίες για να φτάσουν στο πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στέγασης. Χωρίς την εξασφάλιση κατάλληλης στέγης, πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές και τα όνειρά τους. Οι υπάρχουσες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες είναι άθλιες, με πολλούς φοιτητές να μην έχουν καν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση για δωμάτιο και σαν να μην έφτανε αυτό καλούνται τώρα να πληρώσουν 200 ευρώ.
Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Οι γονείς τους έχουν ήδη καταβάλει σημαντικά ποσά για να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού στη Δημόσια Παιδεία (όπως φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.α.), καθώς και μέσω της φορολογικής επιβάρυνσης που έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις, τόσο οι τωρινές όσο και οι προηγούμενες, διαχρονικά. Είναι ευθύνη του κράτους να αναλάβει αυτό το κόστος και να εξασφαλίσει ποιοτικούς χώρους διαβίωσης, επαρκείς για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη.
Παλεύουμε για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους φοιτητές, ώστε να μην επιβαρύνονται επιπλέον με το κόστος στέγασης, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Τα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου, αξίζουν και δικαιούνται να μπορούν να σπουδάζουν χωρίς φόβο, άγχος και πίεση.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τους άνεργους της πόλης μας να παρευρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην “37η Συνεδρίαση Εφορείας Φοιτητικών Εστιών” την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου, για να συμπαρασταθούμε στους φοιτητές μας, στα παιδιά μας.
Εκ του ΔΣ