Ο Θανάσης Κανελλόπουλος στις εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου

0
66

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ TΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ 197η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ 

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 εορτάστηκε η 197η Επέτειος της νικηφόρας μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 7 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Την ημέρα αυτή στην Ιερά Μονή παρευρέθη και ο Επικεφαλής της Παράταξης της Μειοψηφίας και Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Κανελλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Τάσο Πλώτα. Επίσης, στην εκδήλωση παρέστη η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερτεζιτών «Ο ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑΣ», η οποία ήταν υποψήφια στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πολιτών», Κ. Γεωργία Χασαποπούλου, ως Επικεφαλής του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου, ο οποίος συμμετείχε με παραδοσιακές στολές από κοινού με άλλους χορευτικούς Συλλόγους.

Ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κανελλόπουλος αντάλλαξε ευχές και απόψεις επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν το Δήμο με τον νυν Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο, τον τέως Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο αλλά και με όλους τους επισήμους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μεταξύ των οποίων και με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Ιάσωνα Φωτήλα. 

Επισημαίνεται η εντυπωσιακή αναπαράσταση της «Ηρωικής Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ», η παρέλαση οργανωμένων τμημάτων με παραδοσιακές ενδυμασίες και οι παραδοσιακοί χοροί. Κεντρικός ομιλητής ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Η Αρετή της Ενότητας παραμένει πάντα Επίκαιρη» ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας.