Φτιάχνουμε παγωμένο Martini καρπούζι

0
57

Πηγή έμπνευσης δροσερών καλοκαιρινών πειραματισμών στο ποτήρι ή στο πιάτο, το καρπούζι είτε μας σερβίρεται σόλο, είτε με γλυκά, ποτά ή τυριά, κερδίζει εύκολα -και επάξια- θέση ακλόνητης εμπιστοσύνης στην καρδιά και στον ουρανίσκο μας. Τί γίνεται όμως όταν η γλυκιά, ζουμερή, κατακόκκινη σάρκα του έχει tropical διάθεση για cocktail φιέστα; Και αν δε θέλουμε να βγούμε έξω για να το απολαύσουμε στην cocktail εκδοχή του τί κάνουμε;

Τότε τα σέικερ  στο σπίτι μας παίρνουν φωτιά και οι ζεστές καλοκαιρινές μας βραδιές παραδίδονται στον εξωτισμό ενός απίθανου cocktail Martini καρπούζι. Η συνταγή του εύκολη, γρήγορη και σίγουρα δελεαστική. Τόσο ώστε ακόμα και αν δε κουβαλάμε τη φήμη του δεξιοτέχνη barista μπορούμε όχι απλά να την εκτελέσουμε αλλά να κάνουμε και την παρέα μας, φέτος το καλοκαίρι, να πίνει Martini καρπούζι στο όνομά μας!

Υλικά (για 2 ποτήρια)

90 ml βότκα
120 ml χυμό καρπουζιού
25 ml χυμό lime
πάγος
1 φέτα καρπούζι (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
2 φέτες lime (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά για τη διακόσμηση)

Διαδικασία
Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο, ρίχνουμε σε αυτό, τη βότκα, το χυμό καρπουζιού και το χυμό lime και χτυπάμε δυνατά. Μοιράζουμε το περιεχόμενο του σέικερ σε δύο ποτήρια και τα στολίζουμε με τις φέτες lime και με τα τριγωνικά κομμάτια από τη φέτα καρπούζι. Προαιρετικά προσθέτουμε στο χείλος του ποτηριού και δύο με τρία φύλλα δυόσμου.

Πηγή: cantina.protothema.gr