Στα πράσινα το Παναθηναϊκό στάδιο, φιλοξένησε το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» – Παναθηναϊκός, Παρτίζαν, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ απέτισαν φόρο τιμής στον θρυλικό παράγοντα των πράσινων – Μποντίρογκα, Γιαννάκης, Βαζέχα, Δομάζος, Βράνκοβιτς, Παπαλουκάς, και ο πρόεδρος της FIBA μεταξύ των παρευρισκομένων.

Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει αγώνες μπάσκετ και «ντύθηκε» στα πράσινα για ένα τουρνουά που γράφει ιστορία. Στο πλαίσιο του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», οι ομάδες του Παναθηναϊκού, της Παρτίζαν, της Αναντολού Εφές και της Μακάμπι Τελ Αβίβ τιμούν τη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Η επιλογή του Παναθηναϊκού Σταδίου για τη διεξαγωγή του τουρνουά, αντί του κλειστού του ΟΑΚΑ που βρίσκεται υπό ανακαίνιση, αποτελεί μια συγκινητική επιστροφή σε έναν χώρο που έχει συνδεθεί με την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα. Από το 1921, όταν το Καλλιμάρμαρο φιλοξένησε το πρώτο τουρνουά μπάσκετ με τον αγώνα Παναθηναϊκού-Εθνικού, μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1982 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, το στάδιο έχει υποδεχθεί μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές του αθλήματος, με κορυφαία την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968 μπροστά σε 80.000 θεατές.

tournament-giannakopou-2-04-20240921
tournament-giannakopou-2-02-20240921
tournament-giannakopou-2-03-20240921

Το Παναθηναϊκό Στάδιο γέμισε από λαμπερές παρουσίες για το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», προσθέτοντας αίγλη σε αυτή τη μοναδική βραδιά. Στις εξέδρες βρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες του μπάσκετ και του αθλητισμού, με κορυφαίους εκπροσώπους τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον Ευθύμη Ρεντζιά, τον ηγέτη της Ευρωλίγκας Ντέγιαν Μποντίρογκα, τον τεράστιο Στόγιαν Βράνκοβιτς, τον Κώστα Τσαρτσαρή, αλλά και τον «μύθο» του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη.

tournament-giannakopou-03-20240921
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.
tournament-giannakopou-04-20240921
Ο κ.Γαλατσόπουλος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στο Καλλιμάρμαρο με τον Ευθύμη Ρεντζιά.
tournament-giannakopou-05-20240921
Η αγκαλιά του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Δημήτρη Διαμαντίδη υπό το βλέμμα του Κώστα Τσαρτσαρή.
tournament-giannakopou-06-20240921
tournament-giannakopou-07-20240921
Ντέγιαν Μποντίρογκα και Δημήτρης Διαμαντίδης.

Εκτός από τις μπασκετικές μορφές, τη δική του λάμψη στη βραδιά πρόσθεσε και ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Κριστόφ Βαζέχα, που παρευρέθηκε στην μεγάλη γιορτή των «πράσινων».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δίπλα, δίπλα με τον Κριστόφ Βαζέχα.

Στη μεγάλη γιορτή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ξεχώρισε η παρουσία της κυρίας Δέσποινας Γιαννακοπούλου. Δίπλα της βρέθηκαν ο πρόεδρος της FIBA, Σεΐχης Σαούντ Αλί Αλ Θανί, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο θρυλικός προπονητής της Παρτιζάν, και μία από τις πλέον αγαπητές φιγούρες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής κατά την είσοδό του στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο «Ζοτς», ο άνθρωπος που έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες στους «πράσινους», αποθεώθηκε από τις δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων που βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

kallimarmaro-giannakopoul-1--05-20240921
kallimarmaro-giannakopoul-1--02-20240921
kallimarmaro-giannakopoul-1--04-20240921

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, που διατηρούν βαθιά αγάπη και σεβασμό για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ανυπομονούσαν για αυτή τη στιγμή. Παρά την ενημέρωση της ΚΑΕ ότι οι πύλες του σταδίου θα άνοιγαν στις 17:00, οι οπαδοί δεν μπορούσαν να περιμένουν και άρχισαν να συγκεντρώνονται πολύ νωρίτερα, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

kallimarmaro-giannakopoul-1--06-20240921
kallimarmaro-giannakopoul-1--07-20240921
kallimarmaro-giannakopoul-1--03-20240921
Οι παίκτες της Εφές χαιρετούν τον κόσμο του Παναθηναϊκού πριν το πρώτο ματς του τουρνουά κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η επιστροφή των μπασκετικών αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την παρουσία περισσοτέρων των 35.000 φίλων του Παναθηναϊκού και του μπάσκετ, δεν είναι απλά ένας φόρος τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά και μια ευκαιρία να αναβιώσουν οι μνήμες ενός θρυλικού γηπέδου που έγραψε ιστορία στον χώρο του μπάσκετ.

kallimarmaro-giannakopoul-1--09-20240921
Κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
kallimarmaro-giannakopoul-1--10-20240921
kallimarmaro-giannakopoul-1--08-20240921

Ο Εργκίν Αταμάν στο Καλλιμάρμαρο: Αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Ο Εργκίν Αταμάν, προπονητής του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρακολουθώντας το πρώτο από τα δύο παιχνίδια του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ο έμπειρος τεχνικός παρακολουθεί από κοντά την αναμέτρηση ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την πρώην ομάδα του, την Αναντολού Εφές, σε ένα ματς που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων.Η παρουσία του Αταμάν δεν πέρασε απαρατήρητη από τους φίλους του Παναθηναϊκού, που άρχισαν να καταφτάνουν μαζικά στο στάδιο για την επερχόμενη αναμέτρηση της ομάδας τους κόντρα στην Παρτίζαν στις 22:00.

Ο Εργκίν Αταμάν στο Gazzetta λίγο πριν το τζάμπολ του Παναθηναϊκός - Παρτιζάν στο Καλλιμάρμαρο

Οι φίλαθλοι υποδέχτηκαν τον Τούρκο προπονητή με επευφημίες και ζεστό χειροκρότημα, δείχνοντας την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό του και την προσμονή τους για μια επιτυχημένη χρονιά υπό την καθοδήγησή του.

Από το Καλλιμάρμαρο δε θα μπορούσε να απουσιάζει και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, εμβληματική μορφή των πρασίνων, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο.

Η δεύτερη και πιο εντυπωσιακή μέρα του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ξεκίνησε με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας αίσθηση και συγκίνηση στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο.

Ο Παναθηναϊκός, ως «οικοδεσπότης» της διοργάνωσης, άνοιξε την ιστορική βραδιά με ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στον αείμνηστο ηγέτη του συλλόγου, Παύλο Γιαννακόπουλο.

kalimarmaro__7_
Ο Μίμης Δομάζος με την κόρη του Πόπη έχοντας ανάμεσα τους τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλη Παρθενόπουλο.
kalimarmaro__3_
kalimarmaro__2_

Παίκτες, προπονητές και ολόκληρα τα επιτελεία τους δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό τους για το ιστορικό σκηνικό που αντικρίζουν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο προπονητής της Μακάμπι και άλλοτε παίκτης του ΠΑΟ Οντέτ Κάτας.

Το γήπεδο, ντυμένο στα χρώματα του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», προσφέρει μια ξεχωριστή και νοσταλγική ατμόσφαιρα που «κόβει την ανάσα» σε όσους έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. 

Ανάμεσα στους εντυπωσιασμένους ήταν και ο αστέρας της Αναντολού Εφές, Σέιν Λάρκιν, ο οποίος έμεινε άφωνος από την ατμόσφαιρα και την ιδιαίτερη διαμόρφωση του σταδίου. Ο Λάρκιν δεν δίστασε να βγάλει το κινητό του και να απαθανατίσει τη στιγμή, τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο, θέλοντας να κρατήσει για πάντα τη μοναδικότητα αυτής της εμπειρίας.

kallimarmaro-giannakopoul-2--02-20240921
kallimarmaro-giannakopoul-2--03-20240921

Θερμή υποδοχή για τον Παναθηναϊκό

Περίπου 1,5 ώρα πριν την έναρξη του πολυαναμενόμενου αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR – Παρτιζάν, η αποστολή των «πράσινων» έφτασε στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους χιλιάδες φιλάθλους που κατέκλυσαν το γήπεδο για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», αποθεώθηκαν με ενθουσιασμό.

Αποθέωση για τον Κώστα Σλούκα

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, κέρδισε ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη από τους οπαδούς. Καθώς οι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, ο Σλούκας σηκώθηκε, χαιρέτησε τον κόσμο και έδειξε την καρδιά του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα Μακάμπι – Εφές, το Παναθηναϊκό Στάδιο… σηκώθηκε στο πόδι. Περίπου 40.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, ανυπομονώντας για την εμφάνιση της ομάδας τους στον αγώνα με την Παρτιζάν, άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά, ζητώντας το 8ο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Φωτογραφίες-Βίντεο: Παναγιώτης Κουφαλέξης – Eurokinnisi
Πηγή: protothema.gr