Τα Καλάβρυτα στην κορυφή των προτιμήσεων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

0
59

«Φουλάρουν» για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, τι «βλέπουν» οι ξενοδόχοι, πώς θα κλείσει η χρονιά.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πρώτη «χειμερινή» απόδραση της σεζόν και τα Καλάβρυτα για άλλη μια χρονιά «φιγουράρουν» στην κορυφή των προτιμήσεων των εκδρομέων, αποδεικνύοντας πως αποτελούν έναν τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Η κίνηση το ερχόμενο τριήμερο αναμένεται να είναι μεγάλη στην ορεινή Αχαΐα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. «Δέκα μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου ζήτηση παραμένει έντονη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσουν και τα ελάχιστα δωμάτια που έχουν απομείνει» δήλωσε στο pelop.gr ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων της περιοχής.

Οι τιμές για το τριήμερο, σε ό, τι αφορά τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 70 ευρώ και φτάνουν λίγο περισσότερο από 150 ευρώ.

Καλάβρυτα

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα έχουμε απ’ ότι φαίνεται πολύ κόσμο στα Καλάβρυτα εκείνες τις ημέρες» πρόσθεσε ο κ. Δαφαλιάς, χωρίς να μπορεί να κρύψει τον προβληματισμό του για την γενικότερη τουριστική κίνηση στην περιοχή. Όπως ανέφερε η χρονιά δείχνει πως θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο και μόνο ένας πρόωρος χειμώνας με χιονοπτώσεις, που θα επιτρέψουν την έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού από νωρίς τον Δεκέμβριο, μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά, αλλά και πάλι όχι θεαματικά!

Δημοφιλής προορισμός

Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για εκδρομές, ιδιαίτερα το χειμώνα, απέχοντας κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες από την Αθήνα.

Ο διάσημος Οδοντωτός, το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, κρυμμένο μέσα στο βράχο εδώ από το 362, Το Χιονοδρομικό κέντρο και τα ποτάμια (που προσφέρονται για μια σειρά από extreme sports) αποτελούν τα «ατού» της πρωτεύουσας της ορεινής Αχαΐας.

Αυξημένη ζήτηση για τις γιορτές

Τον ρωτήσαμε και για την ζήτηση που υπάρχει για τις ημέρες των εορτών, ζητώντας του να μας κάνει  μια εκτίμηση και μας δήλωσε πως τα μηνύματα είναι θετικά ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες. «Τα Καλάβρυτα είναι δημοφιλής προορισμός για τις γιορτές και ήδη από τον Αύγουστο έχει ξεκινήσει έρευνα από επισκέπτες για τις γιορτές ακόμα και κάποιες ηλεκτρονικές κρατήσεις», χωρίς να θέλει να μας αναφερθεί από τόσο νωρίς σε νούμερα και προγνωστικά.

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Δεν είχαμε την αναμενόμενη κίνηση ούτε το καλοκαίρι και μόνο δύο τρία “φουλ” τριήμερα δεν μπορούν να “σώσουν” την κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δαφαλιάς, εξηγώντας πως το καλοκαίρι ο εισερχόμενος τουρισμός στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα μειωμένος. Μάλιστα μας ανέφερε ότι λόγω της κρίσης στην Μέση Ανατολή, η αγορά του Ισραήλ με την οποία παραδοσιακά δουλεύουν τα Καλάβρυτα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη.

Αρνητικό πρόσιμο

Αυτά σε συνδυασμό με την μειωμένη επισκεψιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο από τους λάτρεις του σκι εξαιτίας των λιγοστών χιονοπτώσεων φαίνεται πως οδηγούν τελικά σε μια «κακή» χρονιά για τα Καλάβρυτα που κλείνει με ποσοστά της τάξης του  μείον 20-30% της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

«Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα βάλει το χέρι του με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά στο pelop.gr ο κ. Δαφαλιάς, εξηγώντας ότι το κλιματολογικά ζητήματα επηρεάζουν γενικότερα την επιχειρηματικότητα και τη ζωή των Καλαβρύτων. «Δεν είναι μόνο το χιόνι που επιζητά η περιοχή. Μπορεί εύκολα να γίνουν αντιληπτά πόσο επηρεάζουν τα γενικότερα ζητήματα λειψυδρίας, που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής» κατέληξε

Πηγή: pelop.gr