Συνεργασία και επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΠΕ Αχαΐας, του Δήμου Πατρέων και του Δασαρχείου Πατρών, για την περιοχή του Γηροκομείου της Πάτρας, που επλήγη από την πρόσφατη φωτιά.

Αντικείμενο της κατεπείγουσας συνάντησης, που συγκάλεσε ο κ. Ζαΐμης, αποτέλεσε ο καλύτερος συντονισμός και καταμερισμός των αναγκαίων εργασιών, ανά φορέα, κατόπιν του τελικού πορίσματος της ΕΑΓΜΕ για τα σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. 

Στη μελέτη, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των συναρμόδιων φορέων, καταγράφονται όλα τα επικίνδυνα σημεία που απαιτούν παρεμβάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ εκτιμάται ο βαθμός επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες υποδομές και κατοικίες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης προγραμματίζεται να γίνει και νέα συνάντηση, όπου θα κληθούν κάτοικοι και εκπρόσωποι του συλλόγου «Παναγία Γηροκομήτισσα» έτσι ώστε να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της έκθεσης αλλά και τις επόμενες ενέργειες, με πλήρη διαφάνεια. 

«Ο κάθε φορέας οφείλει να δράσει άμεσα με σωστό σχεδιασμό και προτεραιοποίηση των έργων έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι εν όψει του επερχόμενου χειμώνα και να μειώσουμε το κίνδυνο απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση και πέραν των καθαρισμών του ρέματος που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια, πλέον  επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα από την πολιτική προστασία της ΠΕ Αχαΐας με βάση και την έκθεση του ΕΑΓΜΕ, ήτοι έργα ανάσχεσης των πλημμυρικών ροών και συγκράτησης των υδάτων. Ταυτόχρονα, το Δασαρχείο πρέπει να προβεί άμεσα στην κοπή και απομάκρυνση όλων των καμένων δέντρων, κλαδιών κλπ, αλλά και στην πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στο δασικό τμήμα. Δεν εφησυχάζουμε και προσπαθούμε για την βέλτιστη πρόληψη και προστασία των κατοίκων, παρόλα τα χρόνια προβλήματα στην εν λόγω περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φωκίων Ζαΐμης. 

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας,  Μιχάλης Αναστασίου με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, ο Δασάρχης Πάτρας, Σταύρος Βαρβατσούλης, ο  Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας, Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαος Γυφτάκης καθώς και ο  Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Βασίλειος Κούτρας.