Στο πλαίσιο διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και της προστασίας των καταναλωτών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, με στόχο το συντονισμό και την κατάρτιση σχεδίου για τον έλεγχο των τροφίμων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της συναρμόδιας για τους ελέγχους, Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και συγκεκριμένα, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης, Σοφία Συμεωνίδου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Αργύρης Αγγελόπουλος. Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης, ΔημήτριοςΤσιμπούκης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δόθηκε έμφαση:
- Στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, μέσω της αυστηρής τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στα τρόφιμα.
- Στην αποτροπή φαινομένων παραπλάνησης των καταναλωτών, με ελέγχους που θα διασφαλίζουν την ποιότητα και την ακρίβεια των παρεχόμενων προϊόντων.
- Στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία κατά την εορταστική περίοδο.
Επιπλέον, καθορίστηκε ένα ενιαίο πλάνο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, τους στοχευμένους ελέγχους και την ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών.
Η κ. Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι θα διεξαχθούν με αυστηρότητα και συνέπεια, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι των πολιτών, καθώς και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στην τοπική αγορά.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καλεί όλους τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, να προτιμούν προϊόντα με σωστή σήμανση και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για οποιοδήποτε ζήτημα εντοπίσουν.