Στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας διοργανώνεται φέτος το “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2024”, στο επιβλητικό κτίριο “Jugendherberge” στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου. Σχεδόν όλοι οι σημαντικοί παίκτες του αθλήματος θα συμμετέχουν αναμένοντας δυνατούς αγώνες. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η εξέλιξη της νέας φουρνιάς παικτών, η οποία στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ κατάφερε να ξεπεράσει τα μεγάλα ονόματα του Stratego.

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει την πολυπληθέστερη αποστολή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εκτός συνόρων με 7 συμμετοχές με τις ελπίδες για διακρίσεις να είναι αυξημένες.

Η ομάδα της “Patras Stratego Team” θα εκπροσωπηθεί από τον Καλαβρυτινό Ολυμπιονίκη του 2022 και 2019, Δημήτρη Κοσμόπουλο, και τον Γιώργο Τρυπαναγνωστόπουλο.

Από την “Athens Stratego Team” θα συμμετέχουν οι Γιώργος Πετρουλάκης, Δημήτρης Καραμανής και Μάκης Πετρουλάκης.

Την ομάδα των Σερρών θα εκπροσωπήσει ο Πασχάλης Τζένος λαμβάνοντας μέρος για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ τέλος την ομάδα της Πέλλας και τα ελληνικά χρώματα θα τιμήσει με τη συμμετοχή του ο Νίκος Λαζαρίδης.

Να σημειωθεί πως όλοι οι Έλληνες παίκτες θα λάβουν μέρος στην κύρια κατηγορία “Stratego Classic” (23 & 24 Αυγούστου) και οι καλύτεροι τέσσερις της τελικής κατάταξης σε αυτήν θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Τέλος, ο Δημήτρης Καραμανής και ο Καλαβρυτινός Δημήτρης Κοσμόπουλος θα διαγωνιστούν και στην κατηγορία “Stratego Barrage” την Πέμπτη 22 Αυγούστου.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε ολόκληρη την ελληνική αποστολή !!!