Πανελλήνιες 2024: Οι άριστοι των Αχαιών που έκοψαν το νήμα

0
467

Σχεδόν έξι στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας, που αγγίζουν το 60%, καταγράφονται στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και των Μαθηματικών. Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οι βάσεις. Αναμένονται μικρές αυξομειώσεις, κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές.

Πικρή η χθεσινή μέρα για την πλειοψηφία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς έγραψαν κάτω από τη βάση σε εννέα μαθήματα. Ελάχιστοι είναι οι αριστούχοι σε πέντε από αυτά προμηνύοντας πτώση των βάσεων σε όλα τα πεδία.

Των ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΟΓΚΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Τα υψηλότερα ποσοστά κάτω από τη βάση καταγράφηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και των Μαθηματικών καθώς άγγιξαν το 60% Ειδικότερα, το 59,87% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Φυσική είναι 58,95% και για τα Μαθηματικά 58,37%. Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψαν κατά τη συντριπτική τους πλειονότητα κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά, σε ποσοστό που έφτασε το 72,94%.

Ιδιαίτερη εικόνα εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών στα μαθήματα της Πληροφορικής, της Οικονομίας, της Βιολογίας και των Λατινικών. Οι υποψήφιοι φαίνεται ότι «μοιράστηκαν», καθώς τα ποσοστά «δείχνουν» συγκέντρωση σε βαθμολογίες κάτω της βάσης και ταυτόχρονα σε υψηλές βαθμολογίες.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στο μάθημα της Πληροφορικής, το 23,32% των υποψηφίων έγραψε βαθμό 0-5 και το 21,71% αυτών, έγραψε άριστα (18-20).

Στην Οικονομία, επίσης, βαθμολογία 0-5 πήρε το 32,08% των υποψηφίων, ενώ άριστα το 18,19%.

Στο μάθημα της Βιολογίας, το 19,44% των υποψηφίων έγραψε βαθμό 5-10 και το 22,34% έγραψε άριστα.

Στο μάθημα των Λατινικών, το 34,32% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και ταυτόχρονα κατέγραψε ποσοστό αριστούχων της τάξεως του 14,20%.

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Στα υπόλοιπα μαθήματα, τα ποσοστά που καταγράφονται για τις άριστες βαθμολογίες (18-20) κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, μόλις το 1,62% έγραψε πάνω από 18 και στα Αρχαία, μόλις το 2,18%. Αξιο να τονιστεί είναι ότι στα Αρχαία, η υψηλότερη συγκέντρωση ποσοστών βαθμολογίας καταγράφεται στους βαθμούς 5-10 (31,66%).

Στο μάθημα των Μαθηματικών, άριστα έγραψε το 4,59%. Στη Φυσική, το ποσοστό αριστούχων φτάνει το 7,23% και στην Ιστορία το 10,85%.

Εξαίρεση αποτελούν τα Λατινικά, καθώς αρίστευσε το 14,20% των υποψηφίων αρίστευσε, καθώς επίσης και η Χημεία, με ποσοστό αριστούχων στο 18,25%.

Αυτό που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση των βαθμολογικών στα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις των οποίων ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Το επόμενο βήμα για τους υποψηφίους είναι συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου. Επ’ αυτού αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας.

Γιώτα Δημ. Ζήκου (Πειραματικό) 18.400 μόρια: Πρόγραμμα και ψυχική ηρεμία

ΓΙΩΤΑ ΖΗΚΟΥ

H Γιώτα Ζήκου εξασφάλισε το πολύτιμο εισιτήριο των 18.400 μορίων που της εξασφαλίζουν μία θέση στα φοιτητικά έδρανα του Τμήματος Ιατρικής που είναι η πρώτη της επιλογή. «Ηταν μία ιδιαίτερη χρονιά. Χρειάζεται μέτρο και πρόγραμμα ώστε να μη διαταράσσεται η ψυχολογία και να βρίσκεις μία …….ισορροπία;;;;;με τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Τα θέματα ήταν αρκετά καλά, με εξαίρεση τη φυσική που ο χρόνος ήταν περιορισμένος για τον βαθμό δυσκολίας τους. Θα ήθελα να γίνω ψυχίατρος, αλλά το μέλλον θα δείξει».

Διονυσία Νικ.Τσαρμποπούλου (Λύκειο Καστριτσίου) 19.050 μόρια:Σκληρή και επίπονη προσπάθεια

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΣΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Εχοντας συγκεντρώσει 19.050 μόρια η Διονυσία Τσαρμποπούλου περνάει το κατώφλι της νομικής. «Είμαι πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη από την επίδοσή μου στις Πανελλήνιες. Αποτελεί το επιστέγασμα μιας σκληρής και επίπονης προσπάθειας και το εισιτήριο για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Στόχος μου ήταν η Νομική και χαίρομαι που τα κατάφερα. Σε προσωπικό επίπεδο η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα προετοιμασίας ετών, με μεθοδικό διάβασμα χωρίς κενά, σωστό προγραμματισμό και πάνω από όλα προσήλωση στον στόχο, πείσμα και επιμονή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για τη σωστή καθοδήγηση και τη βοήθειά τους, αλλά και την οικογένειά μου για την ουσιαστική στήριξη».

Μελίνα Δημ. Αβράμη (3o ΓΕΛ) 17.020: Αφοσίωση στον στόχο

Πανελλήνιες

Η Μελίνα Αβράμη πέτυχε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να σπουδάσει την αγαπημένη της επιστήμη που είναι η χημεία. «Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεςμα. Είναι μια επιτυχία που απορρέει από πολύμηνη προσπάθεια και αφοσίωση στον στόχο μου. Καταλυτική ήταν η συνδρομή των καθηγητών άλλα και όλων εκείνων που στήριξαν την προσπάθειά μου. Ελπίζω να γίνω χημικός αν και ακόμα δεν έχω αποφασίσει τον κλάδο που θα ακολουθήσω. Επιθυμώ πάντως να υπηρετήσω αυτή τη μαγευτική επιστήμη».

Γρηγόρης Ευαγγ. Αναγνωστόπουλος (Αρσάκειο) 19.150: «Πέτυχα τον στόχο μου»

Πανελλήνιες

Μαθητής του Αρσακείου, ο Γρηγόρης Αναγνωστόπουλος συγκέντρωσε 19.150 μόρια και εισάγεται στο Οικονομικό Αθηνών. «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για τους βαθμούς μου, η δουλειά και το διάβασμα τόσων ετών έπιασαν τόπο και ανταμείφθηκαν οι κόποι μου» είπε ο Γρηγόρης, προσθέτοντας: «Στόχος μου είναι το Οικονομικό Αθηνών, με βάση τα μόριά μου μπορώ να εισαχθώ και ως εκ τούτου είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για τη βοήθεια και τους γονείς μου για τη στήριξη».

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΗΣ, 19.720 μόρια (2ο ΕΠΑΛ): «Μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου»

 

Πανελλήνιες

Ο Τηλέμαχος Καραμπούλης είναι ο πρώτος των πρώτων με 19.720 στα ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα. Δήλωσε: «Είναι τεράστια η χαρά που νιώθω, καθώς με τη σκληρή δουλειά καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς πέτυχα τον στόχο μου που είναι η σχολή των Μηχανολόγων στο Πολυτεχνείο. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που με στήριξε, όπως και στα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ-ΑΡΙΣΤΑ που με το οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών με οδήγησαν σ’ αυτήν την επιτυχία με τα δύο 20άρια στις ειδικότητες, το 19,9 στα μαθηματικά και το 18,7 στην έκθεση».

ΧΑΡΑ ΛΙΤΖΕΡΙΝΟΥ, 18.720 μόρια, (7ο ΓΕΛ): «Δικαιώθηκε η προσπάθειά μου»

Πανελλήνιες

Η Χαρά Λιτζερίνου φοίτησε στο 7ο ΓΕΛ και αισθάνεται δικαιωμένη. Επισήμανε: «Είναι ύψιστη τιμή για μένα που φοίτησα καθ’ όλη τη διάρκεια του Λυκείου στα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ-ΑΡΙΣΤΑ που διευθύνει εκπαιδευτικά και ο πατέρας μου Χριστόδουλος Λιτζερίνος, μαθηματικός. Οι διακρίσεις τόσο στη θετική κατεύθυνση που διδάσκει ο πατέρας μου, όσο και στη θεωρητική που φοίτησα εγώ, δίνουν μεγάλη χαρά και στους δυο μας. Η σημερινή ημέρα με δικαιώνει για την προσπάθειά μου σε όλη τη σχολική διαδρομή. Ειδικότερα, φέτος, η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις απαιτούσε συστηματικό διάβασμα με αυστηρό πρόγραμμα».

ΚΛΗΜΗ ΔΗΜ. ΛΑΟΥΡΑ (18.220): «Είχα πολύ άγχος, αλλά είμαι περήφανη»

Πανελλήνιες

Πλατιά χαμόγελα έφερε στη μαθήτρια του ΓΕΛ Παραλίας Λάουρα Κλήμη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς συγκέντρωσε συνολικά 18.220 μόρια με τα οποία μπορεί να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών.

Η Λάουρα Κλήμη τόνισε: «Είχα πολύ μεγάλο άγχος σε όλη τη χρονιά, όμως είμαι πολύ περήφανη, γιατί με αυτούς τους βαθμούς μπορώ να πω στη Νομική Αθηνών που είναι η πρώτη μου επιλογή. Είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα».

ΤΡΙΑΝΤΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ (18.765): «Μπαίνω στην πρώτη μου επιλογή»

Πανελλήνιες

Εξαιρετική ήταν η βαθμολογία της μαθήτριας του Πρότυπου Λυκείου, Ελένης Μαρίας Τριάντη, η οποία συγκέντρωσε 18.765 μόρια που της δίνουν την δυνατότητα να μπει στη Νομική Αθηνών.

Η ίδια δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη με τους βαθμούς που πήρα, γιατί τα μόρια μου φτάνουν για να εισαχθώ στην Νομική Αθηνών που είναι και η πρώτη μου επιλογή. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση γιατί η προσπάθειά μου όλη την χρονιά έπιασε τόσο και ευχαριστώ πολύ και τους καθηγητές για τη βοήθειά τους».

ΝΕΦΕΛΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ, 18.180 μόρια, (ΓΕΛ Δεμενίκων): «Η διαδικασία απαιτεί σοβαρότητα»

Πανελλήνιες

Η Νεφέλη Χριστογιάννη φοίτησε στο ΓΕΛ Δεμενίκων και ξεπέρασε τα 18.000 μόρια. Δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη. Οι κόποι μου και η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα δικαιώθηκαν. Νιώθω πως ξεκινάω κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ–ΑΡΙΣΤΑ και την οικογένειά μου. Θα συμβούλευα τους υποψήφιους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά τους, να ξεκουράζονται και να θέτουν στόχους που τους κινητοποιούν περισσότερο. Γενικά, η διαδικασία των πανελλαδικών είναι ζόρικη και απαιτεί σοβαρότητα, όμως σε ωριμάζει και σε βοηθάει να δεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις!».

ΤΣΑΓΡΗΣ ΓΕΩΡ. ΝΙΚΟΣ (18.240 ): «Είμαι πολύ ικανοποιήμενος»

Πανελλήνιες

Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Βραχναιίκων Νίκος Τσαγρής συγκέντρωσε 18.240 μόρια και μπορεί να εισαχθεί σε πολλές πολυτεχνικές σχολές.

Ο Νίκος Τσαγρής τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση γιατί η βαθμολογία μου είναι πολύ ψηλά και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπω στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με δεδομένο ότι θα πέσουν και λίγο οι βάσεις. Ακόμα και να μην μπω στη συγκεκριμένη σχολή, έχω πολλές επιλογές σχολών στο πεδίο μου και είμαι χαρούμενος».

ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 18.180 μόρια, (8ο ΓΕΛ): «Υπομονή, επιμονή και εργατικότητα»

Πανελλήνιες

Ο Μάριος Κωστόπουλος αισθάνθηκε ανακούφιση όταν έμαθε τη βαθμολογία του, καθώς είδε τους κόπους μιας χρονιάς γεμάτης με θυσίες να ανταμείβονται και ανοίγουν τον δρόμο για τη μετέπειτα ζωή του. Δήλωσε:

«Νιώθω μεγάλη ανακούφιση, καθώς με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα καταφέρνω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ–ΑΡΙΣΤΑ που πίστεψαν σε μένα. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, διότι όλο αυτό το διάστημα έκανα πολλές θυσίες. Ολη αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή, επιμονή και εργατικότητα.

Κώστας Μιχ. Καραγιάννης 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας (19.240): «Πέτυχα την πρώτη μου επιλογή»

Πανελλήνιες

Από τις υψηλότερες βαθμολογίες της Πάτρας σημείωσε ο Κώστας Καραγιάννης, μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ, ο οποίος συγκέντρωσε 19.240 μόρια και μπορεί να εισαχθεί στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα.

«Είμαι πολύ περήφανος για τους βαθμούς μου, οι κόποι όλης της σεζόν έπιασαν τόπο και με τα μόρια αυτά μπορώ να μπω στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα που είναι η πρώτη μου επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω στους γονείς μου για τη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

ΔΑΝΑΗ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 6Ο ΕΠΑΛ (19.040):«Είχα μεγάλη βοήθεια, μεγάλη χαρά»

Πανελλήνιες

Screenshot

Η Δανάη Παπαγεωργίου, μαθήτρια του 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας. πέτυχε πολύ υψηλή βαθμολογία, καθώς συγκέντρωσε 19.040 μόρια και έτσι θα εισαχθεί στη σχολή της αρεσκείας της.

«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, η βαθμολογία μου είναι υψηλή και έτσι μπορώ να μπω σε όποια σχολή θέλω σχετικά με τον τομέα υγείας που είναι ο στόχος μας. Το επόμενο διάστημα θα αποφασίσω σε ποια. Είχα μεγάλη βοήθεια τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο, ενώ είχα μεγάλη ψυχολογική στήριξη από τους δικούς μου και τους ευχαριστώ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΩΚΑΣ, 17.580 μόρια, (ΓΕΛ Καστριτσίου): «Ξεπέρασα τις προσδοκίες μου»

Πανελλήνιες

Ο Δημήτρης Σιώκας υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το αποτέλεσμα των εξετάσεων, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες του. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του για τη στήριξη. Φοίτησε στο ΓΕΛ Καστριτσίου και δήλωσε:

«Είμαι απίστευτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα! Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της δυσκολίας των φετινών θεμάτων, κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου, αλλά και να ξεπεράσω τις προσδοκίες μου. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές των Εκπαιδευτικών Κέντρων Ορμή-Αριστα και στην οικογένειά μου που πίστεψαν τόσο πολύ σε εμένα και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μου!».

Πηγή: pelop.gr