Πάτρα: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Γηροκομειό χωρίς ενεργό μέτωπο, παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων

0
58

Η φωτιά έκαιγε δίπλα σε σπίτια, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο.

Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής του Γηροκομειού το μεσημέρι της Τρίτης 9/7/2024 λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στο Γηροκομείο – Απειλήθηκε το Καραμανδάνειο

Δείτε φωτογραφίες και Βίντεο από τη φωτιά

Αν και έχει περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάτρα, παραμένει επικίνδυνη, καθώς βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού.

Στην περιοχή καίνε διάσπαρτες εστίες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν απειλητικές.

Πριν από λίγο, οι φλόγες πέρασαν μέσα στο «Καραμανδάνειο» Παιδιατρικό Νοσοκομείο και προκάλεσαν ζημιές στον τρίτο όροφο. Ευτυχώς, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές κατάφεραν να την σβήσουν.

Με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν οι κάτοικοι της περιοχής, η δημοτική αρχή και το προσωπικό του Δήμου Πάτρας, καθώς και εργατικά συνδικάτα.

Μάχη για να σωθούν τα Νοσοκομεία, οι περιουσίες και το δάσος

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, με ψεκαστικά στην πλάτη, σβήνουν τις διάσπαρτες εστίες, όπως δείχνει το βίντεο του 902.gr.

Το ΚΚΕ έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του που βοηθάνε στην κατάσβεση, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και τον Κώστα Μουγκογιάννη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας.

Στο σημείο βρίσκεται επίσης ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, για να συντονίσει τη μάχη που δίνει το προσωπικό του δήμου.

Τη δική τους συμβολή έχουν οι ομάδες πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημήτρη Μαρμούτα, αλλά και τα μέλη άλλων εργατικών συνδικάτων, που μαζί με τους κατοίκους της περιοχής δίνουν μάχη για να σώσουν ότι μπορούν.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η δημοτική αρχή, οι ομάδες πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμπόδισαν τις φλόγες να κάψουν το «Καραμανδάνειο».

Οι πρώτοι που έφτασαν στο Νοσοκομείο και ανέβηκαν στην ταράτσα για να σβήσουν τη φωτιά ήταν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που έδρασαν γρήγορα και με αυτοθυσία.

Πηγή – www.902.gr

Εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ ρίχθηκαν στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, με μηχανήματα και υδροφόρες.

Το προσωπικό του Δήμου βοήθησε την Πυροσβεστική, να εκκενώσει το «Κωνστανοπούλειο» Νοσοκομείο και το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης, άνοιξαν οι δομές αστέγων του Δήμου για να φιλοξενήσουν κόσμο από τα σπίτια που έχουν εκκενωθεί.

https://www.902.gr/