– Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας, Θανάσης Κανελλόπουλος αποκαλύπτει τον λόγο που κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί το έργο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

– Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας, Θανάσης Κανελλόπουλος, ζητά άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Χιονοδρομικό Κέντρο και αποκαλύπτει το βασικό λόγο του κινδύνου για τη μη ολοκλήρωση του έργου.

Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑ: Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Με μεγάλη έκπληξη και ανησυχία ενημερώθηκα, όπως και όλοι ασφαλώς οι συνδημότες μας, μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το μείζον θέμα που έχει ανακύψει γύρω από την ολοκλήρωση των προγραμματισθέντων έργων στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο και κυρίως για τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν τα έργα εντός του αναγκαίου χρόνου, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να λειτουργήσει έγκαιρα με τις σύγχρονες υποδομές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι ένα έργο ιδιαίτερα αναπτυξιακό για την περιοχή και σήμερα κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης χρημάτων, όπως συνομολογεί πλέον η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε παντού και πάντοτε, ακόμα και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2023, ότι τα κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου έχουν εξασφαλιστεί πλήρως, παρουσιάζοντας το έργο σαν να έχει ολοκληρωθεί !!!!!!

Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ο κύριος Δήμαρχος, αντί να ενημερώσει υπεύθυνα τους Δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε, προτίμησε να διακινήσει την είδηση με διαρροή και συγχρόνως με «καθησυχαστικές» δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και κατά την προσφιλή του τακτική να αποσείσει, μάταια βέβαια, τις προσωπικές του ευθύνες ως Δήμαρχος.

Θα ήθελα λοιπόν να ενημερώσω ότι το σύνολο των έργων είχε ενταχθεί στις δημόσιες επενδύσεις και είχε δεσμευθεί και το σχετικό κονδύλι. Η ένταξη στις δημόσιες επενδύσεις συνεπάγετο, μετά βεβαιότητας ολοκλήρωση του έργου, διότι τα αναγκαία χρήματα ήταν εξασφαλισμένα. Κατά παράδοξο τρόπο με ευθύνη του κ. Δημάρχου αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το έργο έφυγε από τις δημόσιες επενδύσεις (δηλαδή άλλαξε φορέα χρηματοδότησης) και εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δηλαδή ότι δέχθηκε και ανέχθηκε η κατασκευή των έργων στο Χιονοδρομικό Κέντρο να φύγει από τις δημόσιες επενδύσεις. Και αυτό πρέπει να το μάθει ο λαός των Καλαβρύτων και ολόκληρου του Δήμου μας. Με άλλα λόγια, για να ολοκληρωθεί το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Και ασφαλώς με αποστολή επιστολών στους αρμόδιους Υπουργούς δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Ως Επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της εποικοδομητικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης της οποίας προηγείται μια στοιχειώδης έρευνα και ενημέρωση, ήδη αιτήθηκα να συγκληθεί άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζητήσεως το εν λόγω θέμα, ώστε να υποχρεωθεί ο κ. Δήμαρχος να ενημερώσει κατ’ αρχήν το Δημοτικό Συμβούλιο και μέσω αυτού όλους τους Δημότες και συγχρόνως να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το έργο.

Η τοπική κοινωνία, οι επιχειρηματίες, αλλά και όλοι οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και να έχουν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση για ένα έργο που αποτελεί «πνεύμονα» της τοπικής οικονομίας. Περισσότερα στοιχεία και πληρέστερη ενημέρωση εκ μέρους μου θα εκτεθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ελπίζω να συγκληθεί άμεσα.

O Επικεφαλής της Παράταξης της μειοψηφίας

και Δημοτικός Σύμβουλος,

Θανάσης Κανελλόπουλος

Ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων κος Θανάσης Κανελλόπουλος, με αίτηση που απέστειλε στον κ. Δήμαρχο Καλαβρύτων και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου ζητά την άμεση, Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα που έχει ανακύψει με την χρηματοδότηση του έργου στο Χιονοδρομικό Κέντρο και προαναγγέλλει αποκαλύψεις για τις ευθύνες του κ. Δημάρχου.

Η αίτηση που απέστειλε ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων κος Θανάσης Κανελλόπουλος :

ΑΙΤΗΣΗ

Του Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων, Δημοτικού Συμβούλου, Θανάση Κανελλόπουλου

ΠΡΟΣ:

  • Τον κ. Δήμαρχο Καλαβρύτων
  • Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κ. Δήμαρχε

Κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Μετά το μείζον θέμα που έχει ανακύψει περί του κινδύνου να μην ολοκληρωθούν τα προγραμματισθέντα έργα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και να μην είναι έτοιμη η «Στύγα» για τη χειμερινή περίοδο, αιτούμαι να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα «Ενημέρωση για την πρόοδο και ολοκλήρωση των προγραμματισθέντων έργων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων».

O Επικεφαλής της Παράταξης της μειοψηφίας

και Δημοτικός Σύμβουλος,

Θανάσης Κανελλόπουλος