Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και την αθρόα συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του νεόδμητου ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στους Αγίους Θεοδώρους (Λόπεσι), Σειρών Καλαβρύτων, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρωί της Κυριακής μετά την Ακολουθία του Όρθρου έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία του γεγονότος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης, του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο βίο του Αγίου αλλά και στο πέρασμά του από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου θεμελιώθηκε το 2021 προσφορά της Οικογένειας Ανδριόπουλου.

Παρόντες στην θρησκευτική σύναξη ήταν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Ευθύμιος Τζόβολος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Κανελλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αβραάμ Ανδριόπουλος και εκπρόσωποι Συλλόγων, Πρόεδροι Κοινοτήτων, και φορέων και πολλοί πιστοί.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια του ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου: