Εκατοντάδες πιστοί και άλλοι επισκέπτες κατέκλυσαν τον ειδυλλιακό χώρο του παλιού μοναστηριού της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού της οποίας προέστη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ’ Αιγιαλείας κ.κ.Ιερωνύμος.

Παρόντες στην θρησκευτική σύναξη ήταν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας άτομα κάθε ηλικίας έσπαυσαν από νωρίς στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς, ακολουθώντας μια παράδοση πολλών χρόνων κατά την οποία η μονή αναβιώνει και επαναλειτουργεί την παραμονή και την 14η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, γιορτή του Τιμίου Σταυρού.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ’ Αιγιαλείας κ.κ.Ιερωνύμος, στην ομιλία του μίλησε για την σημασία του Σταυρού στην ζωή μας ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει την Γερόντισσα Μαρκέλλα και τη αδερφή Συγκλητική για το έργο που επιτελούν στη Ιερά Μονή Μακελλαριάς που συνεχώς μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον π. Γεώργιο Στρουμπούκη που στέκεται αρωγός στις αδερφές και τελεί τις ακολουθίες στην Ιερά Μονή.