Στα όρια της αντοχής η γέφυρα του Καλογερικού Μύλου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η γέφυρα του Καλογερικού Μύλου, στο δρόμο που συνδέει τα 3 χωριά, Δεσινό -Δροβολοβό- Καμενιάνοι, με την Επαρχιακή Οδό Καλαβρύτων – Ψωφίδας.

Περνώντας κανείς από το συγκεκριμένο σημείο, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι βρισκόμαστε στο πάρα πέντε, λίγο πριν έρθει – δυστυχώς αναπόφευκτα- η στιγμή που θα θρηνήσουμε θύματα!!!!!!
Με την παρούσα δημοσίευση, θα ήθελα να απευθυνθώ, πρώτα προς τους Τοπικούς Αρμόδιους Προέδρους των τριών χωριών που συνδέει αυτή η Οδός, στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο του Δήμου Αροανίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, στην Περιφέρεια και σε κάθε αρμόδιο ώστε να μην υπάρξει άγνοια και αποποίηση ευθυνών.
Για να είμαι ειλικρινής, άποψή μου είναι ότι οι πρώτοι που φέρουν ευθύνη για το συγκεκριμένο πρόβλημα με την στατικότητα της γέφυρας, είναι οι τοπικοί Πρόεδροι των Χωριών μας. Αν μη τι άλλο όφειλαν, να έχουν εντοπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα, να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάδειξης του θέματος, ώστε με την άμεση παρέμβαση του Δήμου να αποκατασταθεί η φθορά στη στατικότητα της γέφυρας, το ταχύτερο δυνατό!!!
Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω και να υπενθυμίσω στους υπεύθυνους, ότι από την συγκεκριμένη γέφυρα πέρα από τα οχήματα των κατοίκων, καθημερινώς διέρχονται Βαρέα
Οχήματα από το λατομείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή!!!!
Διερωτώμαι…
Αυτό οι πρόεδροι δεν το γνωρίζουν;
Δεν περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο;
Ή μήπως δεν τους αφορά;
Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές, όπως επίσης και ότι το ενδιαφέρον για τον τόπο, αποτελεί υποχρέωση και καθήκον των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με τα κοινά.
Θα ήθελα λοιπόν Δημόσια να ρωτήσω τους προέδρους Δεσινού και Καμενιάνων:
Έχουν ασχοληθεί, γνωρίζουν, έχουν επισημάνει στους αρμόδιους το πρόβλημα της γέφυρας των χωριών μας;
Εάν ναι και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στους κατοίκους, σε ποια φάση βρίσκεται η πορεία εξέλιξης- διευθέτησης του προβλήματος;
Παρακαλώ να μας ενημερώσετε δημόσια αν όντως έχετε προβεί στις ανάλογες ενέργειες και ποιές είναι αυτές, ώστε να συνδράμουμε όλοι οι κάτοικοι και από κοινού να ενεργοποιήσουμε την κρατική μηχανή να επιλύσει το πρόβλημα, διότι όπως καταλαβαίνετε, εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος!!!
Με εκτίμηση
Μαριάνθη Παπασπυροπούλου