Άλλη  μία  εξαιρετική συνεργασία για την φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Άγουστου 2024. Μέτα από πρόσκληση του Μαέστρου της  Φιλαρμονικής  της Σκάλας  Λακωνίας  η Φιλαρμονική μας  συμμετείχε στην 3η Συνάντηση Φιλαρμονικών .

Η αποστολή της Φιλαρμονικής έφτασε στην Σκάλα Λακωνίας το απόγευμα του Σαββάτου και  τακτοποιήθηκε σε δημοτικό  ξενώνα,  στον παραδοσιακό  οικισμό Γεράκι .Στην συνέχεια αναχώρησε  για  την Σκάλα με προορισμό το  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου για το καλωσόρισμα και την γνωριμία των μουσικών. Στην αποστολή της Φιλαρμονικής μας συμμετείχαν  20 άτομα.  Ανάλογος ήταν  και ο αριθμός των παιδιών από την Σκάλα. Μαθητές  των σχολείων απαρτίζουν και τις δύο ομάδες που ενώθηκαν σε μία.

Με δημιουργική διάθεση  κάτω από τις  οδηγίες των Αρχιμουσικών Κούτουλα Γιώργου  και  Μπαμπαράκου Γιώργου, τα παιδιά προσέγγισαν την μουσική – διδασκαλία ως  μέσο  επικοινωνίας και ανταλλαγής  συναισθημάτων.

Το αποτέλεσμα  ενθουσίασε και ενέπνευσε  τους συμμετέχοντες.

Την επόμενη μέρα το πρωί η Φιλαρμονική ξύπνησε υπό τους ήχους της κορνέτας του μαέστρου. Δεν παραπονέθηκε βέβαια κανένας (σύμφωνα τουλάχιστον με τον μαέστρο) διότι το πρόγραμμα περιελάμβανε μπάνιο στην θάλασσα, οπότε μπρος στην διασκέδαση όλα  ξεχνιούνται.

Το πρωινό κύλισε όμορφα και διασκεδαστικά με επίλογο την επίσκεψή μας στο πανέμορφο Γύθειο.

Επιστροφή στον ξενώνα ,ξεκούραση, προετοιμασία  για την βραδινή συναυλία.  

Η συναυλία των δύο φιλαρμονικών  έγινε στην Πλατεία Πηγών  της Σκάλας Λακωνίας.

Ο Δήμαρχος της πόλης Δήμος Βέρδος χαιρέτισε την εκδήλωση και καλωσόρισε την Φιλαρμονική μας στην Σκάλα.

Την εκδήλωση  ξεκίνησε η κοινή μπάντα με τα παιδιά των δυο Φιλαρμονικών με τους μαέστρους σε ρόλο εκπληξη.

Η  Φιλαρμονική της Σκάλας παρουσίασε ένα άρτιο  πρόγραμμα ελληνικής μουσικής .

Οι μελωδικές  φωνές που ερμήνευσαν τα τραγούδια – αξίζει να σημειωθεί – προέρχονταν από την μπάντα της Σκάλας.

Ακολούθησε η Φιλαρμονική μας  με το summer edition πρόγραμμα  που περιλαμβάνει όλα τα είδη της μουσικής . Στην παρουσίασή της ο Αρχιμουσικός Μπαμπαράκος Γιώργος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ευρώτα για την εγκάρδια φιλοξενία  που παρείχαν στην Φιλαρμονική μας και ευχήθηκε να ξανανταμώσουν τα παιδιά στα Καλάβρυτα.

Το κοινό απόλαυσε μια εξαιρετική μουσική  βραδιά από δυο  ομάδες που τίμησαν την ερασιτεχνική δημιουργία. Εκδηλώσεις σαν αυτή, προάγουν την εντόπια παραγωγή πολιτισμού , φέρνουν κοντά τους ανθρώπους, με θετικό τρόπο συμβάλλοντας   στην ουσιαστική επικοινωνία, στοιχείο που λείπει  από την εποχή μας.

Στην συνέχεια οι δυο μπάντες απόλαυσαν το πλούσιο γεύμα που παρείχε ο Δήμος Ευρώτα.

Την επόμενη μέρα η μπάντα πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τα Καλάβρυτα  έχοντας στις αποσκευές τις εμπειρίες ανεξίτηλες στο χρόνο και όρεξη για δουλεία για ακόμη μεγαλύτερες μουσικές  προκλήσεις .

Μπαμπαράκος Γιώργος 

Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Δήμου Καλαβρύτων