Με ιδιωτικές χορηγίες ευγενών συγχωριανών μας.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών.
Φωτίζοντας με γνώση και σεβασμό το παρελθόν του τόπου μας, κάνουμε λαμπερότερο το μέλλον του.
Η ανεξάντλητη προσήλωση μας στα ιερά και τα όσια του τόπου μας, η αέναη προσπάθεια μας για δημιουργικούς άθλους γενικότερα, φέρνει θετικά αποτελέσματα στην πορεία εξωραϊσμού του χωριού μας.
Η προσπάθεια όλων των ευγενών συμπατριωτών μας για έργα προόδου και δημιουργίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και με αξιοζήλευτη συμμετοχή στις χορηγίες, που αληθινά μας εκπλήσσουν.
Υπάρχει μια πρωτόγνωρη επανεκκίνηση προσφορών για εξωραϊστικές κατασκευές που επικεντρώνονται κυρίως στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου και νυν Λαογραφικού-Ιστορικού-Αρχειακού Μουσείου Καμενιάνων, αλλά και ευρύτερα.
Σ’ αυτό το χώρο του Δημοτικού Σχολείου και νυν Λαογραφικού-Ιστορικού-Αρχειακού Μουσείου Καμενιάνων, στεγάζεται ο ψυχισμός μας. Εδώ ανοίξαμε τα μάτια μας αντίκρυ στον ήλιο και πρωτοείδαμε το φως της γνώσης που φώτιζε και φωτίζει τα σκοτάδια για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Στα κατοπινά χρόνια τούτος ο χώρος στεγάζει το ιστορικό παρελθόν και τις δράσεις των προγόνων μας, μεταφέροντας εκείνο τον προγονικό αντίλαλο ολοζώντανο μέχρι τις μέρες μας, σαν ένα γλυκό νανούρισμα που κοιμίζει τις αραχνιασμένες σκέψεις μας, μέσα στης γαλήνης την βυζάχτρα αγκαλιά, και τις μετατρέπει σε όνειρα κι ελπίδες για το αύριο.
Στο άγρυπνο μάτι και την ανύσταχτη προσπάθεια του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, προστίθενται άνθρωποι, εκλεκτοί συγχωριανοί μας, που είδαν με ολάνοιχτα τα μάτια της ψυχής τους το φως της γνώσης να πλημμυρίζει το είναι τους. Που πήραν τα φωτεινά ακούσματα της γνώσης για το υπόλοιπο της ζωής τους από αυτόν εδώ τον χώρο, όταν λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο, φιλοξενώντας ενίοτε μέχρι και ογδόντα μαθητές. Φαίνεται πως η αληθινή γνώση δημιουργεί μεγαλείο στον άνθρωπο.
Εν προκειμένω ομιλούμε για τον γνωστό και πολλά προσφέροντα, ευγενή Καμενιανίτη Αλέξανδρο Αθανασίου Ανδρουτσόπουλο. Οι προσφορές του, υπέρ του κοινού καλού των Καμενιάνων, αμέτρητες και αναλλοίωτες. Ο ίδιος διάγει φιλοσοφημένο βίο, εκτιμώντας το κοινό καλό και προσφέροντας για τούτο όπου χρειαστεί και πριν ακόμη του ζητηθεί. Είναι συγκινητικές οι προσφορές του, λόγοις και έργοις, όσο και η στήριξή του στους Συλλογικούς φορείς του χωριού μας. Πρόσφατα διέθεσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για κατασκευαστικές εργασίες και εξωραϊσμό-από άριστους τεχνίτες πέτρας-στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου και νυν Ιστορικού Μουσείου των Καμενιάνων, που περικλείει τον σημαντικό-νευραλγικό οικοδομικό ιστό του χωριού μας, καθότι εκεί και ο ναός του Αγίου Αθανασίου πολιούχου του χωριού μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και για την προσφορά αυτή, που κατέστησε τον προαναφερόμενο ετούτο χώρο σε ένα αληθινό στολίδι.
Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και υγεία, μαζί με τους οικείους του και να μεγαλύνει τα έργα του.
Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε εδώ και μια ακόμη σημαντική προσφορά για τον χώρο του Μουσείου μας, του προέδρου της Κοινότητας Καμενιάνων Σπυρίδωνα Λάμπου. Ο ίδιος με δική του χορηγία κατασκεύασε μια ακόμη προθήκη φιλοξενίας των εκθεμάτων του Μουσείου μας που συνεχίζουν να πλουταίνουν, αλλά και με ειδικό χώρο για την φύλαξη του Αρχείου του Συλλόγου μας. Η προηγούμενη υπάρχουσα προθήκη ήταν προσφορά της Φωτεινής Γεωργακοπούλου.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο για την προσφορά του αλλά και την αληθινή φροντίδα του για τα χωριά μας, πέραν των θεσμικών του υποχρεώσεων.
Τέλος θεωρούμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καλαβρύτων, για την δική τους στήριξη όπου χρειάστηκε: Τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον Ειδικό Σύμβουλο Λεωνίδα Βασιλόπουλο, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αροανίας Αριστείδη Δαλιάνη
Υ.Γ. Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε και άλλα έργα με ιδιωτικές χορηγίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη και που μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι για τους συγχωριανούς μας.