Από αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, η υποβολή αιτήσεων για τα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) στα ΚΕΠ

Το Τμήμα Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Καλαβρύτων ενημερώνει τους πολίτες, ότι από αύριο  Τετάρτη 5 Ιουνίου έως και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Ειδικότερα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

  1. Κοινωνικός τουρισμός (6ήμερες διακοπές)
  2. Ιαματικός τουρισμός (6ήμερες διακοπές και μέχρι 5 απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις Υδροθεραπευτηρίων).

Για τις περιοχές των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (10 διανυκτερεύσεις)

  1. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα (16ήμερες διακοπές)
  2. Εκδρομικό πρόγραμμα με 4ήμερες εκδρομές
  3. Δωρεάν παροχή βιβλίων
  4. Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου
  5. Χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής θα πρέπει να προσκομίσουν:

  1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ
  2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
  3. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, ενώ τα δε τέκνα να έχουν δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Για τη συμμετοχή στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr στο πεδίο Αγροτική Εστία -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: (https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ ) από 5 Ιουνίου 2024 έως και 12 Ιουνίου 2024.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ στο σύνδεσμο https://opeka.gr/agrotiki-estia/

Παναγιώτα Ρουμελιώτη
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος ΚΕΠ Δήμου Καλαβρύτων