ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μνημόσυνο στις αλύγιστες γυναίκες των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

0
70

Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα.

Αιώνια ευγνώμονες στις αλύγιστες γυναίκες των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Το μνημόσυν τελέστηκε την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, το καθιερωμένο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα.

Το μνημόσυνο, που πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1985, από την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Το Μνημόσυνο τελέστηκε παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Καθεδρικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πλατεία των Καλαβρύτων, από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο, συνοδεία Ιερέων της Μητροπόλεώς μας.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Τάκης Νικολάου, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Φάνης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαβρύτων κ. Ηλίας Αρμπής, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

  • Χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κα. Ελένη Χάμψα.
  • Ομιλία εκφώνησε ο Στρατηγός ε.α. κ. Αντώνιος Κανελλόπουλος

(Φωτογραφίες Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας)