Η ΟΕΕΣΠ για την αποπληρωμή των vouchers διασύνδεσης

0
66

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται και αφορά την αποπληρωμή των vouchers διασύνδεσης καθώς αρκετοί τεχνικοί εγκατάστασης αρνούνταν να δεχτούν τα εκπτωτικά κουπόνια που διέθεταν πολλοί επαγγελματίες και απαιτούσαν να πληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες από την τσέπη τους.

Οι συγκεκριμένοι τεχνικοί επικαλούνταν καθυστερήσεις στην εξόφληση των vouchers από πλευράς του Κράτους, δεν τα δέχονταν από τους δικαιούχους και απαιτούσαν από το αρμόδιο υπουργείο να τους πληρώσει για τους προηγούμενους κύκλους.

Το θέμα είναι ότι οι επαγγελματίες έχουν πληρώσει και τα χρήματα των vouchers δεν τους έχουν επιστραφεί ποτέ γιατί οι τεχνικοί δεν τα έχουν πάρει ποτέ.

Το ζήτημα είναι γνωστό στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν υπόλοιπα πληρωμών από προηγούμενους κύκλους του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» μέσω του οποίου καλύπτεται με εκπτωτικό κουπόνι (voucher) μέρος του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS με την ταμειακή μηχανή.

Αίτημα της Ομοσπονδίας η οποία εκφράζει τις απαιτήσεις των μελών της είναι να επισπευθούν οι πληρωμές στους τεχνικούς και να μην πάνε χαμένα τα vouchers που είχαν εκδοθεί στα ονόματα των δικαιούχων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ                     ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΑΨΑΛΗΣ