Στην επόμενη ημέρα που ξημερώνει στην Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές εστιάζει το νέο, 78ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!» που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη αναλύουν  με άρθρα τους σ’ ένα εκτεταμένο αφιέρωμα:

Οι πολιτικοί Ι. Πλακιωτάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη πρ. πρώην Επίτροπος της Ε. Ε., Π. Ευθυμίου πρ. υπουργός και πρ. Πρόεδρος της Κ. Σ. του ΟΑΣΕ, Δ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρ. Στυλιανίδης, βουλευτής ΝΔ και πρ. υπουργός.

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Μ. Γαβουνέλη, Γεν.Διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, Π. Λιαργκόβας, Πρόεδρος ΚΕΠΕ, Π. Κ. Ιωακειμίδης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, εμπειρογνώμονας ΥΠΕΞ και Π. Πετράκης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και οι πολιτικοί αναλυτές Γ. Σεφερτζής και Γιώργος Τράπαλης.

Στο νέο, αφιερωματικό στις Ευρωεκλογές τεύχος, ο αναγνώστης θα βρει ακόμη:

-Αναλύσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα στο εσωτερικό της χώρας. Ο  Α. Δρυμιώτης αναφέρει την πρόβλεψη που είχε κάνει για το αποτέλεσμα, ενώ ο διευθυντής της PALMOS ANALYSIS Π. Α. Τεμεκενίδης αποκρυπτογραφεί τα ποιοτικά δεδομένα του Exit Pol της ευρωκάλπης.

-Τα σημαντικότερα άρθρα  που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες για τα πολιτικά  αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο εσωτερικό της χώρας.

-Όλα τα αποτελέσματα στην επικράτεια και ανά εκλογική περιφέρεια.

-Σύντομα βιογραφικά σημειώματα όλων των νεοεκλεγέντων ευρωβουλευτών.

-Τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις χώρες μέλη της Ε. Ε. καθώς και μια σύντομη περιγραφή των πολιτικών  συσχετισμών που έχουν προκύψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τι εξελίξεις αυτοί προοιωνίζουν.