Πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Κρινοφυτινων «Οι Άγιοι Θεόδωροι» βρεθήκανε στο χωριό μας φέτος στο διήμερο εκδηλώσεων που προγραμματίστηκαν στις 23 & 24 Αυγούστου 2024 στη πλατεία των Κρινοφύτων, ενώ τα υπόλοιπα δυο μέλη έλειπαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ξεκινώντας τη Παρασκευή 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Θέατρου Σκιών Καραμάνου, «Ο Καπετάν Αόρατος». Τα μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ιωάννης Κοκκότης και μαζί με αρκετούς εθελοντές από το χωριό μας, καθαρίσαμε τη πλατεία του χωριού και αρχίσαμε να στήνουμε τραπέζια και καρέκλες, έτσι ώστε ο κόσμος να παρακολουθήσει την παράσταση, υπολογίζουμε γύρω στα 150 άτομα βρέθηκαν έστω και για λίγο στη πλατεία για να δουν τη παράσταση μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, αλλά και να δουν συμπατριώτες για να μιλήσουν μεταξύ τους. Μας τίμησε με την παρουσία του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Κουτρουλάκης, που έφερε τα παιδιά του για να δουν την παράσταση. Το ΔΣ της Ένωσης Κρινοφυτινων «Οι Άγιοι Θεόδωροι» πουλούσε σουβλάκια, αναψυκτικά στα μικρά παιδιά και μπύρες στους μεγάλους, ενώ φτιάξαμε ποπ κορν, που δώσαμε δωρεάν σε όλα τα παιδιά. Την μηχανή παραγωγή του ποπ κορν, μας την παραχώρησε δωρεάν για τη βραδιά, η Κα. Παναγιώτα Πανουτσοπούλου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους ψήστες της βραδιάς την Κα Σοφία Κοκκότη, τον κ. Ηλία Αποστολόπουλο και τον κ. Δημήτρη Καραχάλιο.

Με το παρόν κείμενο θέλω να συγχαρούμε τον μικρό Ηλία Καραμάνο, για την πολύ ωραία παράσταση που πραγματοποίησε και απολαύσαν οι μικροί Κρινοφυτινοί, αλλά και οι μεγάλοι που ξαφνικά ένιωσαν ότι έγιναν ξανά παιδιά!! Φέτος ο Καραγκιοζοπαίχτης μας πραγματοποίησε παράσταση και στο χωριό Λευκάσιο, και είχε ζητηθεί να παίξει σε αλλά δυο χωριά, που δυστυχώς δεν βόλεψαν οι ημέρες. Πιστεύουμε ότι πλέον θα καθιερωθεί η παράσταση του Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Καραμάνου στα Κρινόφυτα.

Μετά το πέρας της παράστασης υπήρχε μουσικό πρόγραμμα από τον ταμία του συλλόγου κ. Ιωάννη Μπασιο, έτσι ώστε να χορέψουμε λίγο στην πλατεία και να ζωντανέψουμε το χωριό την παραμονή του Πανηγυριού. Πολλά άτομα δοκίμασαν τις ικανότητες τους στο τραγούδι (karaoke) και ειδικά μικρά παιδιά μας εξέπληξαν ευχάριστα με την καλλιτεχνική τους φλέβα στο τραγούδι!!