Το διεθνώς αναγνωρισμένο και απόλυτα ταυτισμένο με την Ελλάδα, ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχεται από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου για να προσφέρει μοναδικό θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ηγγικεν η ώρα, ω Ελληνες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εφτασε η ώρα της μάχης εκεί πάνω, ψηλά στα ελληνικά βουνά. Στις ειδικές διαδρομές τις δύσβατες, τις σχεδόν απρόσιτες, εκεί όπου μόνο αγωνιστικά θεριά μπορούν τα φτάσουν. Και το κάνουν με φόρα που τρομάζει και ήχο εκκωφαντικό που ξελογιάζει. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 αρχίζει κι ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον φετινό αγώνα.

Επειτα από δώδεκα μήνες προσμονής ήρθαν πάλι αυτές οι λιγοστές, πολύτιμες ημέρες του χρόνου κατά τις οποίες η Ελλάδα μετατρέπεται σε επίκεντρο του παγκοσμίου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Που τα βλέμματα όλου του κόσμου στρέφονται στα μέρη μας και χορταίνουν εικόνες από τα ελληνικά βουνά. Εκεί όπου επί τρεις ημέρες ταχύτατα αλλά ανθεκτικά σαν άρματα μάχης αγωνιστικά ορμούν δίχως σκέψη στους πιο διαλυμένους δρόμους, αγνοώντας τις πιο επίπονες πέτρες και τις πιο βαθιές λακκούβες. Εκεί όπου χάνονται μέσα στα δάση σηκώνοντας σύννεφα σκόνης ενώ οργώνουν μερικές από τις ομορφότερες γωνιές του τόπου μας.

Απολαύστε τις, απολαύστε τα, απολαύστε τους «Παγκόσμιους» που ήρθαν να μας κάνουν επίδειξη των πιο λαμπρών αρετών τους. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αρχίζει, ήρθε η ώρα να πάρουμε πάλι τα βουνά!

ME 72 ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ

Οι ομοιότητες με τον αγώνα του 2023 είναι πολλές. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2024 αποτελεί ξανά τη 10η στάση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, παραμένει κομβικό για την έκβαση των φετινών τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές και έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 72 πληρώματα (η μεγαλύτερη λίστα συμμετοχών από το 2006) να περιμένουν στην ουρά για ν’ ανέβουν τη ράμπα της εκκίνησης.

Εδώ εντοπίζεται μία διαφορά: η εν λόγω τελετή δεν θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις αλλά στη Λαμία. Εκκίνηση θα πάρουν εννέα θηρία της κορυφαίας κατηγορίας Rally1, 34 ρουκέτες της Rally2, 24 αγωνιστικά της Rally3, ενώ θα δούμε και τέσσερα της Rally4 αλλά και μία συμμετοχή Rally5. Το πόσα από αυτά τα αξιόμαχα πληρώματα θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα 305,3 αγωνιστικά χιλιόμετρα του φετινού μαραθωνίου στα ελληνικά χώματα, που μοιράζεται και φέτος σε 15 ειδικές διαδρομές, μένει να φανεί.

Οσο κλισέ κι αν φαντάζει, η παρουσία στη ράμπα του τερματισμού, που είναι πάλι στη Λαμία, θα αποτελεί μια μικρή νίκη!

Πηγή: protothema.gr