Την 1η Δεκεμβρίου ο β’ γύρος – Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου – «Πέρασε» η πρόταση Σπίρτζη για το πόθεν έσχες

Υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί. Το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκε με 112 ψήφους. Συνολικά 62 ψήφους έλαβε η πρόταση Τζάκρη, 9 η πρόταση Πολάκη – που και οι δυο ζητούσαν επίσπευση διαδικασιών – ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζάκρη είχε προτείνει έκτακτο συνέδριο 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και ΚΕ στις 3 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου. Η πρόταση του κ. Πολάκη προέβλεπε διαρκές συνέδριο (με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο) στις 5 Οκτωβρίου και ψηφοφορία για πρόεδρο στις 3 Νοεμβρίου και 10 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου.

Με τις ψηφοφορίες ολοκληρώθηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτου.

Η ενσωμάτωση στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της καταδίκης χαρακτηρισμών όπως «κουκουλοφόροι» και «πραξικόπημα», η έγκριση του οδικού χάρτη ή μη, ο καταστατικός ή μη χαρακτήρα Συνεδρίου, η κατάθεση του Πόθεν Έσχες των υποψήφιων Προέδρων, ήταν μεταξύ των θεμάτων της ψηφοφορίας. Δεν πέρασε η πρόταση που κατέθεσε ο Νικος Παππάς για τη διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου.

Δεκτή με 87 – 84 η πρόταση Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες
Δύο προσθήκες στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ζητώντας τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων, αλλά και την καταδίκη πρακτικών στοχοποίησης εναντίον βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Υπέρ της πρότασής του ψήφισαν 87 και κατά 84.

«Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για “μαύρα” ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε», τόνισε ο ίδιος νωρίτερα.

Πηγή: lifo.gr