Ήταν μια μαγική βραδιά… εφάμιλλη της ιστορίας, του ταλέντου και της προσωπικότητας της μοναδικής Βίκυ Λέανδρος! Η παγκόσμια Ελληνίδα με την αισθαντική φωνή, επέστρεψε στην χώρα μας για μία και μοναδική συναυλία – τελευταίο σταθμό της αποχαιρετιστήριας περιοδείας της.

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνης – φαινόμενο, Βίκυ Λέανδρος, μεγάλη νικήτρια της 17ης Eurovision, με πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε περισσότερες από 50 χώρες, τραγουδώντας σε 7 και πλέον γλώσσες και γεμίζοντας ασταμάτητα, όλα αυτά τα χρόνια, τα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου με τις sold-out συναυλίες της, ολοκλήρωσε την μυθική της πορεία, κάτω από την νυχτερινή Ακρόπολη.

Η Βίκυ Λέανδρος ξετύλιξε χθες σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο την πλούσια καριέρα της που απαριθμεί σχεδόν 6 δεκαετίες, ξεκινώντας από το νικητήριο τραγούδι της Eurovision το 1972 για λογαριασμό του Λουξεμβούργου, το εμβληματικό “Après toi”, το οποίο το ακούσαμε και στην Ελληνική του έκδοση “Μόνο Εσύ” στο τέλος της βραδιάς, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα!

https://www.youtube.com/watch?v=2TnPuDDOUAQ

https://www.youtube.com/watch?v=BekZNzfiB8E

H μεγάλη και εντυπωσιακή μουσική παραγωγή περιελάμβανε τραγούδια της από τα πρώτα χρόνια της στη Γερμανία, στα ταξίδια της στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, και φυσικά από τον πρώτο ελληνικό της δίσκο το 1969, το “Vicky (To Mystiko Sou)”.

https://www.youtube.com/watch?v=sl_AoTum5yc

Σύμφωνα με το gpstomusic.gr, η ίδια δήλωσε για το αποχαιρετισμό της στο κοινό της ότι η αγάπη και η επικοινωνία που είχε με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια ήταν αυτό που χαρακτήριζε την μουσική της πορεία… κέρδιζε διαρκώς το κοινό της με τη φωνή της, και δεν τα θεωρούσε δεδομένα… κι αυτό δεν θα ήθελε από εδώ και πέρα να μην συμβαίνει.

Παρά την ταλαιπωρία της από μια βρογχίτιδα, πάντα με την ίδια ενέργεια που την χαρακτηρίζει, η σπουδαία καλλιτέχνις μας χάρισε μια αξέχαστη βραδιά, στους πρόποδες της Ακρόπολης, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό ερμηνεύοντας τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών του κόσμου με τους οποίους έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, όπως ο πατέρας της Leo Leandros, ο οποίος της έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες όπως είπε και η ίδια, Michel Legrand, Jaques Brel, Μίκης Θεοδωράκης, Charles Aznavour, Mort Chuman και Μάνος Χατζιδάκις.

Επίσης, ερμήνευσε και την πρώτη συμμετοχή της στην Eurovision το 1967 με το Λουξεμβούργο, το “L’ Amour Est Bleu”, το οποίο παρ’ ό,τι τερμάτισε τέταρτο στη σειρά κατάταξης, όπως τόνισε η ίδια, η συμμετοχή της αυτή στο διαγωνισμό της Eurovision τις άνοιξε πολλές πόρτες παγκοσμίως.

https://www.youtube.com/watch?v=aviJgnrsExE

Αυτό που χαρακτήριζε τις συναυλίες της ήταν η αλληλεπίδραση με τον κοινό της και να πηγαίνει να τραγουδά μαζί τους από κοντά… το έκανε κι εχθές, βγάζοντας τα τακούνια της, και ξυπόλητη βρέθηκε στις κερκίδες του Ηρωδείου να τραγουδά με τους πιστούς φίλους της, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να την χειροκροτούν και να τραγουδούν μαζί της.

Αγαπημένη μας Βίκυ, σε ευχαριστούμε για όλα!

Πηγή: gpstomusic.gr