Ανδρέας Τσώκος: «Στήριξη εργαζομένων και συνταξιούχων στην πράξη»

0
58

Συνάντηση πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου

με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως

Ανδρέας Τσώκος: «Στήριξη εργαζομένων και συνταξιούχων στην πράξη»

Με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος. 

Τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας και στην Αχαΐα, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να προωθεί σημαντικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, την στήριξη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων και την ενδυνάμωση όλων των κοινωνικών ομάδων. Επιπλέον, αυτές τις ημέρες έχει ανοίξει από το Υπουργείο Εργασίας κύκλος διαλόγου για τον τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού και την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με στόχο την ενσωμάτωση σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο. 

Σχετικά ο πολιτευτής Αχαΐας  με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος ανέφερε: «Για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στους κεντρικούς τομείς της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την αρμόδια Υπουργό Νίκη Κεραμέως, την οποία ευχαριστώ θερμά.

Με τις πολιτικές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και τις συντάξεις, παρέχεται στήριξη στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ. 

Ενδεικτικά, ανάμεσα σε όσα έχουν υλοποιηθεί, ο κατώτατος μισθός από το 2019 έχει αυξηθεί από τα 650 στα 830€, ενώ, με τις αλλαγές που προωθούνται αυτό το χρονικό διάστημα, στόχος είναι ως το 2027, ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950€ και ο μέσος μισθός στα 1.500€. Προωθείται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα, για εργαζόμενους και εργοδότες, όπως και αναμόρφωση του επιδόματος ανεργίας. Προτεραιότητα δίνεται, όπως πρέπει, και στη στήριξη των συνταξιούχων, όπου αναμένονται αυξήσεις από αρχές του 2025.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει όλους τους πολίτες στην πράξη και εργαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας».