Συνάντηση πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα

Ανδρέας Τσώκος: «Πάνω σε σταθερές βάσεις ευρωπαϊκού κύρους, η χώρα μας παίρνει ώθηση για νέες μεταρρυθμίσεις»

Με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος. 

Με αφορμή και την ανάληψη της θέσης της συν-προεδρίας της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που ανέλαβε o ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Δημήτρης Τσιόδρας, ο πολιτευτής Ανδρέας Τσώκος συζήτησε για όσα απασχολούν στον τομέα αυτόν και την περιοχή της Αχαΐας.

Η εν λόγω Διακομματική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές και με μεγάλη επιρροή Διακομματικές Ομάδες και έτσι δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα, να υποστηρίξει δράσεις για το περιβάλλον, καθώς και την ανθεκτικότητα του νερού, ενός πολύ σημαντικού θέματος στην πολιτική ατζέντα, που έχει αναδείξει.

Ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, έχει αποδειχθεί αξιόπιστος εταίρος και ασκεί δραστήρια διπλωματία που υπερασπίζεται ανυποχώρητα τα εθνικά συμφέροντα, με ρεαλισμό και με προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου. Όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: το κύρος και η διεθνής του παρουσία, θα συμβάλουν στην επιδίωξη να δημιουργηθεί ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης μετά το 2026» όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας.

Σχετικά ο πολιτευτής Αχαΐας  με την Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Τσώκος ανέφερε:
«Με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα μοιραζόμαστε κοινές ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη θωράκιση της χώρας μας στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και γενικότερα, στις μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστούμε σχετικά και να συζητήσουμε, όπου τον συνεχάρην για την νέα του θέση ως συμπρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η πατρίδα μας έχει κατακτήσει με αγώνες και σταθερές θέσεις ευρωπαϊκό κύρος και δυναμική, που μας δίνει ώθηση να λύσουμε προβλήματα και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις με οφέλη για όλους τους Έλληνες».