Στα δικαστήρια Πάτρας με εκπαιδευτικούς βρέθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου εκδικάστηκε η προσφυγή του υπ. Παιδείας κατά της απεργίας-αποχής που έχει κηρύξει η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας από τις διαδικασίες της «ατομικής αξιολόγησης».

Η κήρυξη απεργίας από το συνδικαλιστικό κίνημα είναι συνταγματικά  κατοχυρωμένο δικαίωμα και έχει κατακτηθεί με αγώνες, για να διαφυλάσσονται και να προάγονται τα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και γενικά συμφέροντα των εργαζομένων.

 

Στεκόμαστε απέναντι στις ακραίες νεοφιλελεύθερες τάσεις που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν σε άλλες χώρες και μόνο προβλήματα έφεραν στην εκπαίδευση.

Αυτό το αγγλοσαξωνικό μοντέλο του ανταγωνισμού της «αριστείας των μετρήσεων» και παραγωγής «αποδιοπομπαίων» δεν βελτίωσε την εκπαίδευση πουθενά όπου κι αν εφαρμόστηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται να καταργήσει το θεσμικό πλαίσιο της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης των νόμων 4692/2020 & 4823/21 και να βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αναγκαίες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, εξασφαλίζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα δημιουργίας υποδομών και μέσων και ουσιαστικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, με στόχο μια σύγχρονη αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, για  τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και τις κλίσεις τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών μας και στον αγώνα τους για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο με πρόσβαση σε όλους.