Αγιασμός για την έναρξη της Τυροκομικής περιόδου – Μηχανήματα νέας τεχνολογίας για την παραγωγή της περίφημης Φέτας ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

0
7

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στο τυροκομείο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων έγιναν παρουσία των παραγωγών μας, των εργαζομένων και του Διοικητικού Συμβουλίου, τα εγκαίνια της τυροκομικής περιόδου.

Με την ευκαιρία, τα μέλη του Συνεταιρισμού μας ξεναγήθηκαν στους χώρους της παραγωγής, όπου εγκαταστάθηκαν και θα λειτουργήσουν μηχανήματα νέας τεχνολογίας για την παραγωγή της περίφημης Φέτας ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Η παραδοσιακή Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων είναι η πρώτη βαρελίσια φέτα ΠΟΠ σε πωλήσεις στην Ελλάδα. “Η Φέτα ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων είναι παραδοσιακό προϊόν που παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, συλλεγόμενο από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, με υψηλή και σταθερή ποιότητα. Ωριμάζει για περίπου τρείς μήνες και διατηρείται σε ξύλινα βαρέλια οξιάς με άλμη. Έχει γεύση πλούσια, πικάντικη, ελαφρώς αλμυρή, με ποικίλα αρώματα και είναι συμπαγής”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

“Ο Συνεταιρισμός μας στηρίζει την οικονομία της περιοχής. Έχουμε μια σταθερή πορεία 50 ετών στην παραγωγή, συνεργαζόμαστε με 1150 παραγωγούς και διαθέτουμε 150 εργαζόμενους. Συνεργαζόμαστε μάλιστα εδώ και 40 χρόνια με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που διαθέτει τη φέτα μας πανελλαδικά”, πρόσθεσε.

“Πρέπει οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι από δω και πέρα τα αγροτικά προϊόντα θα είναι ακριβά γιατί όλο και λιγότεροι απασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Έπειτα έχουμε την κλιματική κρίση που επηρεάζει την παραγωγή και επίσης η παγκόσμια ζήτηση για τα αγροτικά προϊόντα αυξάνεται συνεχώς παράλληλα με τον πληθυσμό. Η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τόσο τους παραγωγούς με κίνητρα όσο και τους καταναλωτές που δεν θα μπορούν να δαπανούν τόσα χρήματα στα αγροτικά προϊόντα”, κατέληξε ο κ. Σατολιάς.