Εφυγε από τη ζωή ο Νικόλας Γιάνναρης (Nicholas V. Gianaris), πατέρας του αναπληρωτή επικεφαλής της Γερουσίας της Νέας Υόρκης, Μιχάλη Γιάνναρη. Ο Ν. Γιάνναρης πέθανε στις 11 Ιουλίου 2024, στα 94 έτη της ζωής του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δημοσίευμά του ο «Εθνικός Κήρυκας»

Γεννημένος στη Δάφνη Καλαβρύτων (Στρέζοβα) το 1930 και ολοκληρώνοντας τις μαθητικές του υποχρεώσεις ο Νικόλαος Γιάνναρης εισήλθε στην Ανωτάτη Εμπορική όπου πτυχιούχος πια σύνεχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και πήρε το μεταπτυχιακό του και το διδακτορικό του στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο Ν. Γιάνναρης ακόμα διετέλεσε και πρύτανης στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ενώ επί σειρά ετών και πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Νέας Υόρκης.

Ο Νικόλας Γιάνναρης με τη σύζυγό του Μάγδα. Πηγή: Instagram/sengianaris

«Ακόμα και τα 94 και 2/3 χρόνια δεν φαίνονται αρκετά. Είμαι τόσο ευγνώμων για όλα όσα μου κληροδότησε ο πατέρας μου και ελπίζω ότι η ζωή μου τον έκανε περήφανο», δήλωσε ο ομογενής νομοθέτης της Νέας Υόρκης. «Τους τελευταίους μήνες της ζωής του, είχε τόση χαρά να γνωρίσει τη νέα του εγγονή, και χαίρομαι τόσο πολύ που και αυτή τον γνώρισε, έστω και για λίγο», πρόσθεσε.

 

 

Ο Νικόλας Γιάνναρης με τον γιο του και πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη. Πηγή: Instagram/sengianaris

Εν ζωή για να τον θυμούνται είναι η σύζυγός του, Μάγδα Γιάνναρη, με την οποία ήταν παντρεμένος για περισσότερα από 60 χρόνια, και οι δύο γιοι του, Βασίλης (Μπιλ) και Μιχάλης (Μάικλ), καθώς και τα έξι εγγόνια του, Νικόλαος, Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος, Μαγδαλένα, Ορλα και Ζωή. Ο Νικόλας ήταν καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Fordham για 47 χρόνια, πριν από τη συνταξιοδότησή του.

 

 

 

Ο Νικόλας Γιάνναρης. Πηγή: Instagram/sengianaris

Έγραψε περισσότερα από δώδεκα βιβλία για τα οικονομικά και τα χρηματοοικονομικά, ενώ δίδασκε στο Fordham.

Ενστάλαξε τη σημασία της εκπαίδευσης και της προσφοράς στην κοινότητα στους γιους του, οι οποίοι έγιναν δικηγόροι και εργάστηκαν στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ο γιος του Μπιλ διετέλεσε βοηθός εισαγγελέα στην κομητεία Κουίνς για περισσότερα από 12 χρόνια και ο γιος του Μάικλ εκπροσώπησε την περιοχή στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε για περισσότερα από 20 χρόνια ως μέλος της Βουλής και ως γερουσιαστής της Πολιτείας, φτάνοντας μέχρι τη θέση του αναπληρωτή ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας της Νέας Υόρκης, την οποία κατέχει σήμερα.

Πηγή: ekirikas