Άρμπουνας: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 13ου Παναρμπουνιώτικου Συναπαντήματος

0
89

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΠΟΥΝΑΙΩΝ. 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 13ου Παναρμπουνιώτικου Συναπαντήματος το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουλίου στον Άρμπουνα Καλαβρύτων.

Η κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου ξεπέρασε από κάθε άποψη όλες τις προσδοκίες μας.

Πολύς ο κόσμος, το συνολο των συγχωριανών ήταν εκεί καθώς και πολλοι συμπατριώτες και φίλοι από τα γυρω χωριά μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επιτροπος Κλειτορίας π. Νικόλαος Παπαϊωάννου, τη Δημοτική αρχή Καλαβρύτων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας Σωτήρης Δουκλιάς. Μαζί μας ο εφημέριος του χωριού μας Π. Γεώργιος Κοτσιάς, οι Πρόεδροι των όμορων χωριων Πλανητέρου Χαράλαμπος Καραχάλιος, των Καστριών Θ. Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαβρυτινών Συλλογων  ‘Αρχαίος Κλείτορας’ Σωκράτης Μούσιος, εκπρόσωποι πολλών Πολιτιστικων Ενώσεων και αλλων φορέων της επαρχίας Καλαβρύτων.  Ο Γρηγόρης Κοκκότης απο την Ένωση Τουρλαδαίων, ο Γεωργιος Μητρόπουλος πρόεδρος της Αδελφότητας Φιλιωτών,  η Γ. Καραλή γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλανητεραίων, ο Γ. Παπαδόπουλος πρώην πρόεδρος της Τ.Κ Γλάστρας, Ν. Τσάμης διευθυντής της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας, ο Αντωνης Θανόπουλος, διευθυντής του Γυμνασίου Κλειτορίας και πολλοί άλλοι.

Μεταξύ αυτών ο φίλος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τετρακώμης Άρτας Χρήστος Αναγνώστης με τη σύζυγό του Βίκυ Μπούρα,  Φιλόλογος- ποιήτρια και ο ομογενής μας από το Σικάγο Ηλίας Βλάχος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την τιμή. Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομες παρεμβάσεις ο Αθανάσιος Νασιόπουλος, πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Αρμπουναίων και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παναγιώτης Βαγενάς.  Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιοτάτου κ. Ιερώνυμου, του Αντιδημάρχου Σ. Δουκλιά και αλλων φορέων.

Το χορευτικό συγκρότημα της Λυκούριας υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Μούσιου εδωσε την εκκίνηση στο γλέντι κερδίζοντας τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε. Τα πυροτεχνήματα δημιουργησαν τη δική τους αισθηση και πανηγυρική ατμόσφαιρα.  Ακολούθησαν χοροί έως τις 06.00 το πρωί με μεγάλο κέφι.  Ο καιρός σύμμαχος και η νύχτα πανσέληνη.  Το φαγητό άφθονο, ψητά και παραδοσιακά βραστά. Το κρασί, οι μπύρες και τα αναψυκτικά έρρεαν άφθονα. Η λαχειοφόρος επίσης είχε μεγάλη ανταπόκριση. Θέλω να  ευχαριστήσω όλους τους φίλους χορηγούς που συνέβαλαν στο πλούσιο   τραπέζι και στα δώρα της λαχειοφόρου και να τονίσω ότι όλα εξασφαλιστηκαν με εθελοντική, κοπιαστική εργασία συγχωριανών, ανδρών και γυναικών που ξεκίνησαν ημέρες πριν με τον καθαρισμό του χωριού, τη διαμόρφωση του χώρου και ακολούθως με όλες τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας και της διεκπεραίωσης της υπέροχης βραδιάς του Παναρμπουνιώτικου Συναπαντήματος. Για λόγους χώρου δεν αναφέρω ονόματα αλλά γνωριζουν ότι η Ενωση Αρμπουναίων είναι περήφανη και ευγνώμων για την προσφορά τους.

Ο DJ Ισίδωρος Καραχάλιος εξασφάλισε με τις μουσικές επιλογές του το συνεχές κέφι έως το ξημέρωμα.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους  και βέβαια στον πρόεδρο της Τ.Κ. Παναγιώτη Βαγενά που ακούραστα εργάστηκε για την επιτυχία των εκδηλώσεων, καθώς και για τη μεγαλοψυχία που έδειξε δεδομένου οτι την παραμονή της γιορτής έφυγε από τη ζωή η μητέρα του.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Όλοι δώσαμε την υπόσχεση για το επόμενο Συναπάντημα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Ένωσης Αρμπουναίων.

Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νασιόπουλος