Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις συνέρχεται την ερχόμενη Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, η έγκριση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2025 και η τροποποίηση του προϋπολογισμού για το 2024 είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 16.00. Θα ακολουθήσει στις 18.00 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας. 

Και οι δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), ενώ θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming, μέσω του συνδέσμουhttps://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στην 18η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), στις 28 Αυγούστου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00, σύμφωνα τις σχετικές διατάξεις των αρ. 167 και 168 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010), όπως ισχύουν, για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  Συζήτηση της υπ’ αριθ. 42/2024 Επερώτησης του Επικεφαλής και των Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα –  Ενωμένοι Μπορούμε» κ.κ. Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα, Φεσσιάν Γεράσιμου και Αδαμόπουλου Θεοφάνη, σχετικά με τη μελέτη πρόληψη, αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Γηροκομείου και με θέματα πυροπροστασίας στις δασώδεις εκτάσεις που βρίσκονται ενός των αστικών ιστών.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  Συζήτηση της υπ’ αριθ. 43/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Διαμαντόπουλου Κωνσταντίνου, σχετικά με την προοπτική δημιουργίας Σχολής Ολυμπιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  Συζήτηση της υπ’ αριθ. 44/2024 Επερώτησης του Επικεφαλής και των Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα –  Ενωμένοι Μπορούμε», σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο του νέου Ο.Ε.Υ. και το κλείσιμο των Δημοσιών ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  Συζήτηση της υπ’ αριθ. 45/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Κοτρωνιά Νικολάου, σχετικά με την πανώλη αιγοπροβάτων.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  Συζήτηση της υπ’ αριθ. 46/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Κοτρωνιά Νικολάου, σχετικά με τη λειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ.

 

Σελίδα 1 από

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  Συζήτηση της υπ’ αριθ. 47/2024 Επερώτησης του των Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε» κ. Φεσσιάν Γεράσιμου, σχετικά με την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
ΘΕΜΑ 1ο  Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2025. 

(Σχ. η 1183/2024 (ΑΔΑ: 90Ψ07Λ6-33Κ) απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.).

(εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε. 

κ. Μπονάνος Χαράλαμπος, 

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας) 

Ειδικός Αγορητής: Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Π.Δ.Ε. κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης.

ΘΕΜΑ 2ο  Έγκριση Γ’ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2024. 

(Σχ. η 1184/2024/2024 (ΑΔΑ: ΨΩ4Ω7Λ6-26Φ) απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.).

(εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε. 

κ. Μπονάνος Χαράλαμπος, 

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας) 

Ειδικός Αγορητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Δ.Ε. κ. Κατσακιώρης Νικόλαος.

ΘΕΜΑ 3ο  Α) Έγκριση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ECOCITY» για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής καλλιέργειας και συνείδησης του προσωπικού, των συνεργαζόμενων και συνδεδεμένων με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας φορέων και των πολιτών, μέσω της υλοποίησης από κοινού σχεδίου περιβαλλοντικών δράσεων. 

Β)Ορισμός μέλους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Επιτροπή Συντονισμού του ως άνω Μνημονίου. 

Γ) Εξουσιοδότηση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος 

κ. Μπλέτσας Στυλιανός )

ΘΕΜΑ 4ο  Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (τακτικού και αναπληρωτή), προκειμένου να ανασυγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επιβολής διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (αρ. 1 Π.Δ. 170/03 (ΦΕΚ 140/τ. Α/09.06.2003).
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας της Π.Δ.Ε. 

κ. Κοροβέσης Νικόλαος)

ΘΕΜΑ 5ο  Επικύρωση πρακτικών 11ης έως και 17ης συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας έτους 2024.

 

Σελίδα 2 από 4

Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον τρόπο συμμετοχής σας στη συνεδρίαση (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) μέχρι και την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 και ώρα 10:00. 

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.  

Σελίδα μετάδοσης: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

Ο Πρόεδρος 

Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Χρήστος Παΐσιος

 

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στην 19η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την 4η/2024 ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), στις 28 Αυγούστου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, σύμφωνα τις σχετικές διατάξεις των αρ. 167 168Α και 168 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010), όπως ισχύουν. 

Τα θέματα που υποβλήθηκαν για συζήτηση είναι:

ΘΕΜΑ 1ο  Ανατολική είσοδος, προς Βόνιτσα, της Ιόνιας Οδού.
Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» 

κ. Καρναβιά Ιωάννη.

ΘΕΜΑ 2ο  Ενημέρωση για το μέλλον του συνόλου των σιδηροδρομικών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε» 

κ. Φεσσιάν Γεράσιμου.

ΘΕΜΑ 3ο  Σύνοδος ΔΟΕ και εκλογή νέου Προέδρου στην Μεσσηνία.
Κατόπιν αιτήματος του Επικεφαλής της Παράταξης 

«ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» 

κ. Καρπέτα Κωνσταντίνου.

ΘΕΜΑ 4ο  Αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό κόλπο.
Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» 

κ. Κοτρωνιά Νικολάου. 

ΘΕΜΑ 5ο  Σχετικά με την αναγκαιότητα τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση της κοινότητας Ροβιάτας με την ΕΟ Πατρών –  Πύργου.
Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης

 

Σελίδα 1 από

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» 

κ. Κολόσακα Άγγελου.

ΘΕΜΑ 6ο  Ενημέρωση α) για τη διαθεσιμότητα της Π.Δ.Ε. σε μηχανήματα για την αντιμετώπιση φαινομένων φυσικών καταστροφών και β) σχετικά με τον καθαρισμό κοιτών ποταμών, ρεμάτων, χειμάρρων και φρεατίων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας.
Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε» 

κ. Αδαμόπουλου Θεοφάνη.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.  

Σελίδα μετάδοσης: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

Ο Πρόεδρος 

Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Χρήστος Παΐσιος