Διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών  στον τομέα της ψυχικής υγείας είχαν την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και η Βουλεύτρια Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου.

Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης, οι κ.κ. Γ. Σακελλαρίου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, Ι. Καραπιπέρης, του φορέα ΚΣΔΕΟ-ΕΔΡΑ, Σ. Παπαδόπουλος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΨΥΚΑ Ν. Δράμας,  Π. Τσιλικόπουλος της ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ στο Βόλο και Θ. Σιώκας, εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΨΥΚΑ Θεσσαλονίκης, εξέθεσαν τα δίκαια αιτήματα τους και την σοβαρή ανησυχία τους για το σ/ν της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης του συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από όλους τους φορείς και εργαζομένους στο τομέα της ψυχικής υγείας. 

Όλοι οι παραπάνω εκπρόσωποι τόνισαν την επισφάλεια που θα προκαλέσει το επίμαχο άρθρο  21  στο σ/ν εφόσον  «η μετάβαση από την τακτική χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας στον ΕΟΠΥ των φορέων τους θα έχει τραγικές επιπτώσεις  τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και τους ωφελούμενους», εφόσον θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση αν και όσο αυτή η χρηματοδότηση θα είναι επαρκής για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών τους τόσο σε αμοιβές προσωπικού όσο και σε υποδομές φροντίδας και φιλοξενίας των ωφελούμενων. 

Από την πλευρά τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν το σημαντικό και ανιδιοτελές έργο των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στο τομέα της ψυχικής υγείας, τόνισαν για ακόμα μια φορά ότι διαφωνούν επί της αρχής και ιδεολογικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο θα επιφέρει την συνολική απορρύθμιση και αποδόμηση του συστήματος ψυχικής υγείας και θα προσπαθήσουν μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο τους και στο δρόμο να παλέψουν για την απόσυρσή του και την ανατροπή του.